FOTO GALERİ

Adanalı kebap ustası icat etti! Günde 6000 TL kazanıyor

Adana’da 20 yıldır kebapçılık yapan İsmail Çalıkıran'ın restoranında dizayn ettiği "tereyağlı lokum" yemeği, Adana kebabın tahtını sallayacak cinsten.

  • 1
  • 10
Adana’da kebap dükkanı işleten İsmail Çalıkıran, "küşleme" olarak tabir edilen eti, domates, soğan, sarımsak ve terayağı ile birleştirerek "terayağlı lokum" yemeğini meydana getirdi.
  • 2
  • 10
DHA'nın haberine göre, kentte kıyma kebabının bir simge olduğunu belirten İsmail Çalıkıran, et üzerine yoğunlaşmış ustalar olarak her daim kendilerini geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.
  • 3
  • 10
Farklı lezzetlerle Adanalıların karşısına çıktıklarını kaydeden Çalıkıran, tereyağlı lokumun fazlasıyla ilgi gördüğünü ifade etti.
  • 4
  • 10
Tereyağlı lokumun özel bir sunumu olduğuna dikkat çeken Çalıkıran, yemek yapmanın bir sanat olduğunu ve göze hitap etmeyen bir lezzetin insanı tam anlamıyla doyuramayacağını belirtti.
  • 5
  • 10
Yeni denemelerin bir kebap ustası için önemli olduğunu söyleyen İsmail Çalıkıran, tereyağlı lokumu ön plana çıkarırken risk aldığını ama buna değdiğini ifade etti.
  • 6
  • 10
Çalıkıran, porsiyonu 50 TL’den günde yaklaşık 120 porsiyon satılan tereyağlı lokumun, 200-250 gram küşleme eti, çeri domatesi, sıska soğanı, sarımsağı ve bolca tereyağından yapıldığını dile getirdi.
  • 7
  • 10
Çalıkıran, şunları kaydetti: "Adana kebabın tahtını alamasa da şu an ikinciliği almış durumda. Adana mutfağımızı yeni tatlarımızla zenginleştirmek yaratıcılığa bağlı. Etin çeşitli yorumları insanların ilgisini çekiyor."
  • 8
  • 10
  • 9
  • 10
  • 10
  • 10