FOTO GALERİ

Baharatları toz halinde kullanmanın zararları

Yemeklerin vazgeçilmezi baharatların toz halinde kullanılmaması gerektiğini biliyor muydunuz? Peki toz halinde kullanılmaması gereken baharatlar nelerdir? İşte toz halinde tüketilmemesi gereken baharatlar..

  • 1
  • 11
Kışın enerjimiz arttığını ve bizde tatlı yeme ihtiyacı doğurur. Bu durum ise fazla kiloların habercisi olur. Bu sebepten dolayı yemeklerinize ve suyunuza atacağınız tarçın şeker ihtiyacını kontrol eder.
  • 2
  • 11
Baharatların bir çoğu antimikrobiyal özellik gösterir. Baharatlar, mikroplarla savaşarak enfeksiyonu önler. Baharatların bilinen bir diğer özelliği ise mettabolizmayı güçlendirmesidir.
  • 3
  • 11
Baharatları taze çekerek tüketmek her zaman için daha sağlıklıdır. Toz halinde olan baharatların raf ömrü kısadır ve sahte olup olmadığını anlamak biraz zordur.
  • 4
  • 11
KİŞNİŞ

Mikrop öldürücü ve antimikrobiyaldir.
  • 5
  • 11
KARANFİL

Karanfil, ağız kokusunu giderir ve antibakteriyel özelliği sayesinde diş ve diş eti ağrılarına iyi gelir.
  • 6
  • 11
VANİLYA

Vanilyanın ruhu dinlendiren ve sinir bozukluğunu gideren bir etkisi bulunur. Vanilya aynı zamanda mide ve sinir sistemi üzerinde uyarıcı bir etkide bulunur.
  • 7
  • 11
BİBERİYE

Biberiye antimikrobiyal özelliği sahiptir ve kalp sağlığını korur.
  • 8
  • 11
KİMYON

Gaz ve hazımsızlık şikayetinde en çok tercih edilen baharattır.
  • 9
  • 11
KARABİBER

Karabiber, ateş düşürücü ve spazm geçiricidir. Aynı zamanda antioksidan ve idrar söktürücüdür.
  • 10
  • 11
KIRMIZI BİBER

Kanser hücreleri ile savaşır ve metabolizmayı hızlandırır. Grip ve soğuk algınlığına da iyi gelir.
  • 11
  • 11
(Yasemin)