Baharatları toz halinde kullanmanın zararları
Yemeklerin vazgeçilmezi baharatların toz halinde kullanılmaması gerektiğini biliyor muydunuz? Peki toz halinde kullanılmaması gereken baharatlar nelerdir? İşte toz halinde tüketilmemesi gereken baharatlar..
Kışın enerjimiz arttığını ve bizde tatlı yeme ihtiyacı doğurur. Bu durum ise fazla kiloların habercisi olur. Bu sebepten dolayı yemeklerinize ve suyunuza atacağınız tarçın şeker ihtiyacını kontrol eder.
Baharatların bir çoğu antimikrobiyal özellik gösterir. Baharatlar, mikroplarla savaşarak enfeksiyonu önler. Baharatların bilinen bir diğer özelliği ise mettabolizmayı güçlendirmesidir.
Baharatları taze çekerek tüketmek her zaman için daha sağlıklıdır. Toz halinde olan baharatların raf ömrü kısadır ve sahte olup olmadığını anlamak biraz zordur.
KİŞNİŞ
Mikrop öldürücü ve antimikrobiyaldir.
KARANFİL
Karanfil, ağız kokusunu giderir ve antibakteriyel özelliği sayesinde diş ve diş eti ağrılarına iyi gelir.
VANİLYA
Vanilyanın ruhu dinlendiren ve sinir bozukluğunu gideren bir etkisi bulunur. Vanilya aynı zamanda mide ve sinir sistemi üzerinde uyarıcı bir etkide bulunur.
BİBERİYE
Biberiye antimikrobiyal özelliği sahiptir ve kalp sağlığını korur.
KİMYON
Gaz ve hazımsızlık şikayetinde en çok tercih edilen baharattır.
KARABİBER
Karabiber, ateş düşürücü ve spazm geçiricidir. Aynı zamanda antioksidan ve idrar söktürücüdür.
KIRMIZI BİBER
Kanser hücreleri ile savaşır ve metabolizmayı hızlandırır. Grip ve soğuk algınlığına da iyi gelir.