Buz diyetinde kilo vermek için her gün bir litre buz yemek gerekiyor. Hatta çiğnemek yerine ağızda erimesinin kalori yaktırdığı öne sürülüyor. Elbette, hem diyet de hem de normal zamanda su içmek önemlidir ancak buz tüketmenin, kilo vermeye herhangi bir yardımı yoktur.
Adından da anlaşılacağı üzerine bu diyette normal bir öğün yerine bebek maması tüketiliyor. Bu aşırı diyetin versiyonlarına göre günde 10 ile 14 kavanoz bebek maması yenebiliyor.
Bazı model ve dansçılar formunu korumak ve aynı zamanda tok hissetmek için pamuk toplarını, yemek gibi yedikleri bir diyet uyguluyor. Doktorlar, pamuğun sindirilemediğini ve bunun kişiye büyük zararlar verdiği konusunda uyarılarda bulunuyor.
Dondurma diyetinde kişi, günde bir kere normal besleniyor ancak günün geri kalanında yalnızca Hindistan cevizi kreması ve baldan yapılan beş kiloluk bir dondurma tüketiyor. Kalori açığı verildiği takdirde herkes zayıflar ancak bu tarz bir beslenme besin kaybına yol açarak daha büyük sorunlara neden olur.
1900'lerde Horace Flecther tarafından ortaya atılan diyet, her lokmanın yaklaşık 100 kez çiğnenmesi gerektiğini iddia ediyor. Çiğneme işleminden sonra hâlâ katı olarak kalan yiyecekler varsa bunlar tükürülüyor ve yalnızca sıvı forma gelenler yutuluyor.
Dr. Robert Linn, 1970'lerin ortalarında tüm zamanların en garip diyetlerinden birini yarattı. Programında, insanlar günde birkaç kez Prolinn adlı sıvı bir protein dışında hiçbir şey verilmedi. Bu karışım, tatlandırıcılar ve yapay tatlandırıcılar ile birleştirilmiş ve önceden sindirilmiş hayvan derileri, tendonlar ve mezbaha yan ürünleriydi. Birkaç kişi bu diyet yüzünden öldükten sonra Dünya Sağlık Örgütü devreye girdi.