Salatalık birçok insan tarafından sevilerek tüketilen besinlerden biri olarak biliniyor. Ayrıca pek çok sofrada salatalık görmek mümkün oluyor. Çünkü birçok yemeğin içerisine eklenebiliyor. Ayrıca sade bir şekilde de tüketilebiliyor. Ancak salatalık kabukları için aynı durum söz konusu olmuyor.
Salatalık kabukları genellikle çöpe atılıyor. Ancak salatalık kabuklarının sırrını bilenler, çöpe atmaktan vazgeçebiliyor. Çünkü bazı yöntemler sayesinde salatalık kabuklarını değerlendirmek mümkün oluyor.
SALATALIK KABUKLARINI DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ
Salatalık kabukları pek çok insan tarafından çöpe atılabiliyor. Ancak salatalık kabuklarının sırrını bilenler, çöpe atmak yerine değerlendirebiliyor. Nitekim salatalık kabuklarını değerlendirmenin birçok farklı yolu bulunuyor. Ayrıca bu yöntemlerden 3'ü ön plana çıkabiliyor.
Salatalık kabuklarını değerlendirmenin 3 yöntemi; salatalara eklenmesi, atıştırmalık olarak tüketilmesi ve yemeklere katılması olarak sayılabiliyor. Ayrıca söz konusu yöntemlerin uygulanışı aşağıda yer alıyor.
Salatalara Eklenmesi: Çiğ olarak tüketilebilen kabuklar, küçük küçük kesilerek salatalara eklenebilir.
Atıştırmalık Olarak Tüketilmesi: Güzelce dilimlenen kabuklar, tercih edilen baharatlarla süslenerek atıştırmalık olarak tüketilebilir.
Yemeklere Katılması: Doğranan salatalık kabukları zeytinyağı ve baharatlarla birlikte kısıt ateşte pişirilir. Ardından uygun yemeklere ilave edilebilir.