2022 asgari ücret hangi tarihte, bu ay mı verilecek? Zamlı asgari ücret ne zaman verilecek?

Zamlı asgari ücretin ne zaman verileceği yakından takip ediliyor. Aralık ayında gerçekleştirilen toplantıların ardından yeni asgari ücret zammını Başkan Erdoğan kamuoyu ile paylaştı. Peki, Zamlı asgari ücret ne zaman verilecek? 2022 asgari ücret hangi tarihte, bu ay mı verilecek? İşte tüm merak edilenler...

2022 asgari ücret hangi tarihte, bu ay mı verilecek" Zamlı asgari ücret ne zaman verilecek"

Vatandaşlar, zamlı asgari ücretin ne zaman yatacağını merak ediyor. Uzun süredir heyecanla beklenen konuya açıklık aralık ayında gerçekleştirilen asgari ücret toplantılarının ardından açıklandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan yeni ücretin 4.253 TL olduğunu duyurdu. Peki, Zamlı asgari ücret ne zaman verilecek? 2022 asgari ücret hangi tarihte, bu ay mı verilecek?

ZAMLI ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN VERİLECEK?

Zamlı asgari ücret şubat ayında hesaplara yatacak. Asgari ücret 2022 yılı için 4.253,40 Türk lirası olarak açıklandı.

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmayacak. Brüt asgari ücretin 700 lira 56 kuruşunu çalışan SGK primi, 50 lira 4 kuruşunu çalışanın işsizlik sigortası primi (%1) oluşturacak. Yeni asgari ücretin işverene toplam maliyeti bir işçi için 5 bin 879 lira 70 kuruş olacak.

Başta işsizlik ödeneği olmak üzere, asgari geçim indirimi, kıdem ve ihbar tazminatları, genel sağlık sigortası primi, geçici iş göremezlik ödeneği, SGK prim borçlanmaları ve idari para cezalarının da aralarında olduğu birçok kalem, yeni asgari ücretteki değişimden etkilenecek.

  • Zamlı asgari ücret
  • 2022 asgari ücret
  • ne zaman
Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın