Turizmde bayram bereketi

Turizmciler dolu dolu bir bayram tatilini geride bırakıyor. Bayram tatilini yaşadığı şehir dışında geçirmek isteyenler Ege ve Akdeniz sahillerinin yanı sıra Doğu'nun turistik illerindeki otelleri de doldurdu. Turizmciler ve esnaf yoğun ilgiden memnun.

Turizmde bayram bereketi

Bayram tatilini yaşadığı şehir dışında geçirmek isteyenler büyük turizm hareketine neden oldu. Antalya, İzmir ve Muğla gibi illerin yanı sıra Doğu'nun turistik şehirleri ile Kapadokya ve Karadeniz yaylalarındaki oteller bayramı dolu dolu geçiriyor. Ege ve Akdeniz sahillerindeki otellerde doluluk oranı yüzde 80'i aşarken medeniyetler şehri Mardin ve Diyarbakır da bayram bereketi yaşıyor. Diyarbakır Otelciler ve Turizm Derneği Başkanı Veysi Kaya "Kentte ciddi manada turist akını görmekteyiz. Otellerimizde rezervasyon yüzde 100'e yaklaştı. Avrupa ülkelerinden ciddi rezervasyonlar almış bulunmaktayız" dedi.

MAYIS DA HAREKETLİ

Kaya, salgının etkisinin azalmasıyla, geçen yılın ilk çeyreğinde 102 bin yerli turist ağırlayan kentte bu senenin aynı döneminde sayının 129 bin 700'e çıktığını aktardı. Geçen sene salgın şartlarına rağmen kente 3 bin 200 yabancı turist geldiğini anlatan Kaya, bu yıl ise şimdiden turist sayısının 9 bin 300'ü geçtiğini bildirdi. Kaya "Mayısta diğer aylara oranla hareketli günler bekliyoruz. Almanya ve İsveç başta olmak üzere Avrupa ülkelerinden ciddi rezervasyonlar almış bulunmaktayız" dedi.

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş ise "Şu an doluluk oranının yüzde 100 olduğunu görmek bizleri çok mutlu ediyor. Esnafımızın yüzü gülüyor" dedi. Turizm acentesi yetkilisi İsmail Sincar "Çifte bayram kutluyoruz. Mardin'de turizm açısından ilk kez bu kadar yoğun günler yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Nevşehir Turist Rehberleri Odası Başkanı Özay Onur "Balon uçuşları ve konaklama tesislerindeki sayılardan çok memnunuz"dedi.

Kuşadası'na kruvaziyer akını

Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Ege Port Limanı'na sabah saatlerinde yanaşan 3 kruvaziyerle 2 bin 139 turist geldi. Limana yanaşan Malta bandıralı kruvaziyerler Azamara Pursuit ve Celestyal Olympia ile Panama bandıralı MSC Lirica'dan inen 2 bin 139 turistin yanı sıra 1800 gemi personeli de ilçeye giriş yaptı. Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Direktörü ve Kuşadası Ege Port Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör, dün de 3 kruvaziyer gemisiyle 2 bin 570 yolcunun ilçeye geldiğini belirtti. Yarın da 4 kruvaziyerin limana yanaşacağını bildiren Güngör, bu gemilerle de yaklaşık 3 bin turistin geleceğini düşündüklerini, Ramazan Bayramı nedeniyle tatilci akınına uğrayan Kuşadası'nda esnafın çifte bayram yaşadığını ifade etti. Bu arada Bahama bayraklı kruvaziyer "Star Legend" ise Muğla'nın Bodrum ilçesine geldi.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın