Tesisler üretime hazır! Milli Muharip Uçak cari açığı düşürecek

Milli Muharip Uçak için kurulan tesislerin sağladığı altyapı ve üretim kapasitesi, ihracat yoluyla cari açığın azaltılmasına katkıda bulunacak.

Tesisler üretime hazır! Milli Muharip Uçak cari açığı düşürecek

Milli Muharip Uçak için kurulan tesislerin sağladığı altyapı ve üretim kapasitesi, kaynakların ülkede kalması ve ihracat yoluyla cari açığın azaltılmasına katkıda bulunacak. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, başta Milli Muharip Uçak Projesi'nin ihtiyaçlarını karşılamak olmak üzere çeşitli projeler için kurdukları yeni tesislerin ihracat yoluyla ülke ekonomisine katkı sağlayacağını bildirdi. TUSAŞ'ın son dönemde hayata geçirdiği Milli Muharip Uçak Mühendislik Merkezi, Kompozit Üretim Binası, Uzay Sistemleri Mühendislik Merkezi, Fabrika Seviyesi Komponent Bakım Kontrol Merkezi gibi yatırımlara ilişkin değerlendirmede bulunan Kotil "Milli Muharip Uçak'a yönelik yatırımların çoğunu yaptık" dedi.

BOEING'E DE ÜRETİM

Temel Kotil, "Tesisi öyle yapıyoruz ki aynı zamanda Boeing, Airbus'a da iş yaparak gelir getirmemiz gerekiyor" dedi. Çalışan sayımız 5 bin 200'lerden 13 bine yaklaştı. 20 binde gözümüz var" diye konuştu.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın