Sektörde hazırlıklar tam gaz! Turizmde asıl bayram şimdi başlıyor

Hazırlıklarını tamamlayan turizmciler, sezona hazır. Sektör temsilcileri kısmi kapanmanın sona ermesiyle turizmde ciddi hareketlilik bekliyor.

Sektörde hazırlıklar tam gaz! Turizmde asıl bayram şimdi başlıyor

Tam kapanma döneminde en sakin Ramazan Bayramı'nı geçiren turizmciler, bayramdan sonra iç pazarda ve yurtdışında hareketlilik bekliyor. Çeşme, Bodrum, Fethiye, Kuşadası ve Didim gibi önemli turizm destinasyonları, salgın nedeniyle en sessiz Ramazan bayramlarından birini yaşıyor. Çeşme'de tatilciler ağırlıklı olarak yazlık evlerde konaklamayı tercih ediyor. Otellerin doluluk oranı ise yüzde 30'u bulmuyor. Bayramdan sonra tam kapanmanın sona ermesini bekleyen sektör temsilcileri, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.

UKRAYNA ÇALIŞMASI

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu (TÜRSAB) Üyesi Tolga Gencer, iç pazarda en önemli satış zamanının bayramlar olduğunu söyledi. Ramazan Bayramı'nda umdukları satışları yapamadıklarını belirten Gencer, "Bayramdan sonra hem havaların daha da ısınması hem de kısmi kapanmanın sona ermesiyle hareket bekliyoruz" diye konuştu. Ukrayna'da düzenlenen turizm fuarına katıldıklarını söyleyen Gencer, şöyle konuştu: "Bakanlığımız, TÜRSAB ve sektörün diğer temsilcileri burada çok ciddi bir katılım gösterdi. Şu anda yabancı turist açısından tek pazarımız Ukrayna gibi gözüküyor. Diğer önemli pazarlar ya kapalı ya karantina uyguluyor. Ukrayna pazarıyla ilgili çok ciddi bir çalışma içindeyiz. Ukrayna'nın da Türkiye'ye çok ciddi bir ilgisi var."

SEZONU KAZANDIK

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Orhan Belge de, ilçede açık olan otellerin doluluk oranların yüzde 20'lerde olduğunu ifade etti. Otellerde kapanmadan önce giriş yapanlar ve özel izinle gelen konukların bulunduğunu belirten Belge, "Müşteri sayımız az olabilir ama vakaların düşmesi için de bu kapanma şarttı. Sezon ortasında kapanmaktansa şu an kapanmak ve bayramı feda etmek bizim için iyi oldu sezonu kaçırmamak adına" değerlendirmesini yaptı.

YUNANİSTAN TURİSTLERE AÇILIYOR

Ekonomisini yeniden canlandırmaya çalışan Yunanistan, bu hafta turistlere kapılarını açmaya hazırlanıyor. Ülke, aşılanmış, testi negatif çıkan ya da hastalandıktan sonra vücudunda antikor olduğunu gösteren testlere sahip turistleri kabul edecek. Yunanistan Turizm Bakanı Haris Theoharis, ülkenin turizm açılımını anlatırken, "Hayatımızda öncelikler artık yer değiştirdi" ifadelerini kullandı.

HAZİRAN AYINDAN SONRA HIZLANACAK

Türk turizminin Güvenli Turizm Sertifikası'yla rakiplerinin önüne geçtiğini dile getiren Orhan Belge, sektörün Kovid-19'a karşı geçen seneye göre daha tecrübeli olduğunu dile getirdi. Aşılamanın artmasıyla turizmin daha da rahatlayacağına inandığını belirten Belge, geçen sezon aşı olmamasına rağmen yurt dışından çok sayıda turist geldiğini hatırlattı. Belge, "Ancak şu anda tüm dünyada aşılama devam ediyor. Tüm dünya evde kalmaktan çok sıkıldı. Bunları sürekli çalan telefonlarımızdan anlıyoruz. Hazirandan sonra yerli ve yabancı turistlerin kontrollü normalleşmeyle birlikte tatile geleceklerini düşünüyoruz. İnşallah 2021'de 2020'den daha güzel rakamlara ulaşacağız" dedi.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın