Sanayide çarklar güçlü büyümeye dönüyor

Büyümenin öncü göstergelerinden olan sanayi üretim endeksi mayısta aylık yüzde 1.3, yıllık yüzde 40.7 arttı.

Sanayide çarklar güçlü büyümeye dönüyor

Beklenti aylık yüzde 0.4 düşüş, yıllık ise yüzde 38 artış yönündeydi. Arındırılmamış sanayi üretim endeksi de mayısta yıllık yüzde 39,5 artarak, arka arkaya yükselişini 10'uncu aya taşıdı. Beklentilerin üzerinde gelen sanayi üretimindeki artış yıl sonu için güçlü büyüme beklentilerini de kuvvetlendirdi.

Tera Yatırım Başekonomisti Enver Erkan "Büyüme, aşağı ve yukarı yönlü riskler beraber ele alınmak kaydıyla, yılın 2. çeyreğinin vereceği yüksek katkıyla bu yıl yüzde 7'ye yakın seviyelerde gerçekleşebilir" dedi. GCM Yatırım Araştırma Müdürü Dr. Tuğberk Çitilci de sanayi üretiminde devam eden ivmenin Türkiye'nin 2021 büyüme temasını öne çıkaracağını belirterek, Türkiye'nin ikinci çeyrekte yüzde 19, yıl sonunda da yüzde 7 büyüyebileceğini söyledi.

VARANK: GAZA BASMAYA DEVAM

Sanayi üretimindeki artışı değerlendiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Türkiye'nin güçlü sanayi alt yapısı şoklar karşısında toparlanma becerisini bir kez daha kanıtladı. Bu performans 2021'in 2. çeyreğindeki yüksek büyüme beklentimizi daha da güçlendirdi. Gaza basmaya devam" açıklaması yaptı.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın