Bakan Bilgin müjdeyi verdi: Bugün yatırılıyor! PTT hesabınızı kontrol edin...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin işsizlik sigortası ödemelerinin bayramdan önce yapılacağını duyurdu. 5 Mayıs 2022 tarihinde yatırılması gereken işsizlik sigortası ödemeleri Ramazan Bayramı nedeniyle daha erken tarihe alındı. Bilgin, konuyla ilgili duyuruda IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacağını hatırlattı.

Bakan Bilgin müjdeyi verdi: Bugün yatırılıyor! PTT hesabınızı kontrol edin...

İşsizlik sigortası ödemeleri Ramazan Bayramı nedeniyle daha erken tarihte yapılıyor. Konuyla ilgili resmi açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı. Buna göre 5 Mayıs 2022'de yapılması gereken ödemeler 29 Nisan tarihinde yapılacak. İşte detaylar...

29 NİSAN'DA YAPILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin işsizlik sigortası ödemeleri ile ilgili açıklamada bulunarak "İşsizlik sigortası ödemelerini Ramazan Bayramı nedeniyle 29 Nisan 2022 tarihinde hesaplara yatıracağız" ifadelerinde bulundu.

"5 Mayıs 2022 tarihinde yapılması gereken Nisan ayına ilişkin ödemeler, Ramazan Bayramı nedeniyle erkene alınarak 29 Nisan tarihinde yapılacaktır" diyen Bakan Vedat Bilgin, ödemelerin banka hesaplarına yatırılacağını, IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacağını hatırlattı.

Öte yandan emeklilere 1100 TL bayram ikramiyesi 27-28-29 Nisan tarihlerinde ödenecek. 4/a'lı işçi emeklileri için ödeme günleri; 17, 18, 19, 20, 21 olanların 27 Nisan, 22, 23, 24, 25, 26 olanların 28 Nisan, 4/b'li Bağ-Kur emeklileri için 29 Nisan, 4/c'li memur emeklileri için ise hem bayram ikramiyeleri hem de Mayıs ayı aylıkları 29 Nisan tarihinde ödenecek.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın