Mutfakta yatırımcı var!

Konteyner kriziyle başlayan tedarik sıkıntısı mutfak eşyası sektöründe peş peşe yatırımlar getirdi. Korkmaz'ın Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Korkmaz, “Biz de 50 milyon dolara iki yeni fabrika kuracağız” dedi.

Mutfakta yatırımcı var!

YAŞAR KIZILBAĞ

Eski bir reklamla Türk insanının diline dolanan "Mutfakta biri mi var" sorusuna cevap bulundu: Mutfakta yatırımcı var! Konteyner kriziyle başlayan global tedarik sıkıntısı Türk üreticilerin siparişlerine yansıyınca mutfak eşyası sektöründe yatırımlar peş peşe gelmeye başladı. Bugünlerde 50. yılını kutlayan Korkmaz Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Korkmaz, "Pandemiyle birlikte Türk ürünleri rekabet avantajı elde etti. Şu anda mutfak eşyaları sektöründe birçok firma yatırım yapıyor, istihdamını artırıyor. Sektöre heyecan geldi. Sektör heyecanlı bir şekilde büyüyor" dedi.

İKİ YENİ FABRİKA

Tuzla ve Kandıra'da iki ayrı fabrikayla üretim yaptıklarını belirten Korkmaz kendilerinin de 2 yeni fabrika kuracağını söyledi. Tuzla'daki ikinci fabrikada yanmaz-yapışmaz ürünler, Sakarya-Ferizli OSB'de ise küçük ev aletleri fabrikası kuracağız. İki fabrikayla birlikte 1000 kişilik istihdam 2500'e ulaşacak. İki fabrika 50 milyon dolara kurulacak" dedi. Korkmaz önce Ferizli'deki tesisin devreye alınacağın ardından Tuzla'daki yeni tesisin faaliyete geçeceğini söyledi. Bu yılı yüzde 40 büyümeyle tamamlamayı planladıklarını söyleyen Kerim Korkmaz, "Üretimimizin yüzde 35'ini yurtdışına ihraç ediyoruz. Ciromuzun yaklaşık dörtte biri de ihracattan geliyor. İhracatımızın yüzde 95'ini kendi markamızla yapıyoruz.

60 MAĞAZA OLACAK

Mısır, Almanya, Kuveyt, Slovanya ihracatta en çok pay alan ülkeler. Son olarak Orta Amerika'da Guatemala'ya ihracata başladık" dedi. Korkmaz Türkiye genelinde mağaza sayılarını bu yıl 60'a tamamlamayı planladıklarını belirtti.

ÇALIŞANA ARA ZAM İÇİN TEMMUZU BEKLİYORUZ

İş dünyası çalışana ek zam yapmak için asgari ücretin netleşmesini bekliyor. Kerim Korkmaz çalışana ara zam yapıp yapmayacakları konusundaki bir soru üzerine asgari ücrette düşünülen artışa dikkat çekerek "Devletin önderliğinde bir fark verilmesi lazım. Temmuzu görüp karar vereceğiz" diye konuştu.

SUUDİ AMBARGOSUNDA MAĞDUR-MEŞHUR OLDUK

Suudi Arabistan'ın boykotu sırasında Korkmaz'ın ürünlerinin üzerine "Türk mallarına dokunmayın" yazı yazılmış ve dünya basınında da bu fotoğraf yer almıştı. Korkmaz bir soru üzerine o dönemdeki süreci "Mağdur-meşhur olduk. İngiltere'den bile aradılar" dedi. Korkmaz şirketin yönetiminde 12 aile üyesi olduğunu da belirterek bu yüzden bir aile anayasası yaptıklarını da belirtti.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın