Kira fiyatlarında yeni düzenleme yolda! Üç bakanlık devreye girdi! Kira fiyatları düşecek mi?

Kira fiyatları hem dünyada hem de ülkemizde artmaya devam ediyor. Vatandaşlarda artan kira fiyatlarına yeni bir düzenlemenin gelip gelmeyeceğini öğrenmek istiyor. Konu hakkında 3 bakanlık devreye girdi. Kira artış oranlarında ilişkin yeni düzenleme yolda!

Kira fiyatlarında yeni düzenleme yolda! Üç bakanlık devreye girdi! Kira fiyatları düşecek mi"

Artan kira fiyatları sonrası ev kiralarında yeni düzenlemenin gelip gelmeyeceği hakkında detaylar araştırılıyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kira fiyatları yaşamı olumsuz etkiliyor. Uzun zamandır tartışılan konu hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı bugün bir araya geliyor. Peki, Kira fiyatları düşecek mi?

KİRA FİYATLARINA DÜZENLEME GELECEK Mİ?

Sabah'ta yer alan habere göre; Türkiye gayrimenkul sektörü ve vatandaşın da gündeminde kiralar var. Hükümet konutta arz sıkıntısı sebebiyle son dönemde artan ev kiraları konusunda çalışmalara başladı. 3 bakanlık devreye girerek tavan fiyat dahil birçok uygulama üzerinde çalışıyor.

ÜÇ BAKANLIK DEVREDE

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında saat 19.00'da yapılacak toplantıya Bakan Murat Kurum, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Hazine ve Maliye Bakanlığından bakan yardımcısı düzeyinde katılım sağlanacak.

Kira artış oranları ve kiralama hükümlerine ilişkin düzenlemenin görüşüleceği toplantıda, Ticaret Bakanlığı ve TBMM'den ilgililerin de hazır bulunması bekleniyor.

KİRALAR HER YERDE UÇTU

Dünyada 2021 yılında İngiliz araştırma şirketi Knight Frank'e göre, ev fiyatlarının en fazla Türkiye'de değerlendiğini belirten Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, "Avrupa ortalamasının 4 katına yakın bir değerlenmeden bahsediyorum. Global enflasyon ile birlikte elbette kira fiyatlarında da artış, hem Türkiye'de hem globalde devam etti. Bu Türkiye'nin de özellikle Avrupa'nın da alışık olmadığı hızla yükseliş demek.

Örneğin İrlanda gibi ülkelerde kira artışı yüzde 25'i buldu. Hollanda gibi ülkelerde tavan fiyat uygulaması tartışmaya açıldı. Tüm dünyadaki bu gelişmeleri istikrarlı ve akılcı ekonomi politikaları İle geride bırakabiliriz. Böyle olacağını umuyorum" diye konuştu.

  • Kira fiyatları
  • Kira fiyatları düşecek mi
  • son dakika
  • ev kirası
Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın