Elektrikli araç şarj şirketi Blink, Tesla'yı geride bıraktı

Elektrikli araç şarj şirketi Blink, geçtiğimiz gün 2,17 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşarak son 8 ayda yüzde 3 bin arttı. Geçtiğimiz yıl iflasın eşiğinden dönen şirket bu artışla ABD'nin en ünlü elektrikli araç şirketi olan Tesla'yı geride bıraktı. Blink'in bu artışındaki sebebin yeşil enerji şirketi olması ve elektrikli araçları çalıştıran şarj istasyonlarının sahibi ve operatörü olmasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Elektrikli araç şarj şirketi Blink, Tesla'yı geride bıraktı

ABD'de son dönemde hisse senetlerinin hareketlenmesiyle ilgili birçok spekülasyon yer alırken herhangi bir spekülasyona mahal vermeden yükselen bir şirket göze çarpıyor.

NTV'de yer alan habere göre, 11 yıl önce kurulan ve kurulduğu günden bu yana yıllık bilançolarında hiçbir zaman kar açıklamayan elektrikli araç şarj şirketi Blink Charging Co, geçtiğimiz dönemde en çok kar eden şirketlerden birisi oldu.

"TESLA'YI GERİDE BIRAKTI"

Geçtiğimiz yıl en çok artan sekiz şirketten biri olan ve Elon Musk'ın elektrikli araç ve şarj sistemi şirketi Tesla'yı geride bırakan Blink hisseleri yüzde 3 bin artarak dikkat çekti.

Hisse senetlerinin değerlerini belirleyen ve "FD/Satışlar (Firma Değeri Satışlar Oranı – EV/Sales)" olarak bilinen oranı 481 olan şirket hisseleri her geçen gün değer kazanırken Tesla'nın ise FD/Satışlar oranı aynı dönemde sadece 26 oldu.

YEŞİL ENERJİYE RAĞBET ARTIYOR

Yeşil enerji şirketi olan Blink, elektrikli araçları çalıştıran şarj istasyonlarının sahibi ve operatörü olarak faaliyet gösteriyor. Şarj istasyonlarının ilerleyen dönemde gittikçe yaygınlaşacağı ve büyüyeceği fikriyle yatırımcıdan rağbet gören Blink analistlerin de dikkatini çekiyor.

Raymond James & Associates'te analisti Pavel Molchanov Blink'in yükselişi ile ilgili, "Hem elektrikli araç şarj ekipmanı satışı hem de kullanıcılardan şarj ücreti toplayan çalışma modelini içeren yeşil pazar hala çok küçük ve ilk aşamalarında ve pazarın büyümesi zaman alacak" dedi.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın