Gözler emekli ve memur maaşı Temmuz zammı oranlarında! Emekli ve memur maaşı enflasyon farkı ne kadar?

Emekli ve memur maaşı Temmuz zammı enflasyon farkı gündemde merakla araştırılan konular arasında yerini aldı. Nisan ayı enflasyon oranlarının da açıklanması ile 4 aylık veriler netleşmiş olacak. Peki, emekli ve memur maaşı enflasyon farkı ne kadar? Emekli ve memur maaşı Temmuz zammı ne kadar olacak? İşte merakla araştırılan o detaylar...

Gözler emekli ve memur maaşı Temmuz zammı oranlarında! Emekli ve memur maaşı enflasyon farkı ne kadar"

Emekli ve memur maaşı için zam tarihi yaklaşıyor. Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında memur ve emeklilerin maaşına zam yapılıyor. 2022 Ocak ayında SSK Bağkur emeklilerine yüzde 25.5, memurlara ise yüzde 30,5 oranında zam yapılmıştı. Temmuz'da memur ve emeklilere yeni bir zam yapılacak. Peki, emekli ve memur maaşı enflasyon farkı ne kadar? Emekli ve memur maaşı Temmuz zammı ne kadar olacak?

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞI ENFLASYON FARKI NE KADAR?

Şimdiye kadar açıklanan 4 aylık enflasyon baz alındığında memur ve memur emeklileri için şimdiden yüzde 24,71'lik enflasyon farkını alacaklar.

MERKEZ BANKASININ 6 AYLIK ENFLASYON TAHMİNİ NEDİR?

Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre de 6 aylık enflasyon yüzde 34,60 olarak tahmin edildi.

TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI VE ENFLASYON FARKI ÖDENİYOR

Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zam oranını geçen enflasyon kadar da fark alıyor. Buna göre Temmuz ayında yüzde 7 oranında toplu sözleşme zammı alacaklar.

Memur ve memur emeklilerine Temmuz 2022'de yüzde 7.5 oranındaki Ocak zammını geçen kısmına 6 aylık enflasyon farkı ödenecek.

Mart ayı enflasyon verileri doğrultusunda üç aylık enflasyon farkı yüzde 15.31 olarak hesaplandı.

Sabah'da yer alan habere göre memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı ise yüzde 34,62-7,5=27,12 olarak belirlendi. Yüzde 7'lik toplu sözleşme artışı da buna ilave edildiğinde toplam oran yüzde 34,12'ye çıkacak.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Yüzde 34,62'lik 6 aylık enflasyon gerçekleştiğinde en düşük maaş memurlarda 6 bin 429 liradan 8 bin 622 liraya yükselecek.

En düşük emekli aylığı ise memurlarda 4 bin 289 liradan 5 bin 753, esnafta 2 bin 948 liradan 3 bin 969, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 3 bin 292 liradan 4 bin 432 liraya çıkacak.

  • enflasyon farkı
  • emekli ve memur maaşı
  • emekli memur maaşı zammı
  • emekli maaşı temmuz zammı
  • memur maaşı temmuz zammı
Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın