E-İhracat için global atak

‘Türkiye'nin ilk decacornu' unvanını elinde bulunduran Trendyol, 260 bin Türk üreticisini dünyaya ulaştıracak global bir adım atıyor. İlk yurtdışı ofisini Berlin'de açan şirket yıl sonuna kadar 4 ülkeye daha giriş yapacak.

E-İhracat için global atak

Geçtiğimiz yıl ağustos itibariyle aldığı yatırımla 16.5 milyar dolar değerlemeye ulaşarak 'decacorn' kategorisine ulaşan Trendyol, global atağını Berlin'den başlatıyor. İlk yurt dışı ofisini Almanya'nın başkenti Berlin'de açan şirket 260 binden fazla Türk satıcının ürünlerini dünyaya taşıyacak. Berlin ofisini 70 kişiyle kurduklarını belirten Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, yıl sonunda Almanya pazarında 400 milyon euro gelir hedeflediklerini belirterek, "Önümüzdeki 3 yıl içinde de bu rakamı 3 milyar euroya çıkaracağız" dedi.

YENİ ÜLKELER YOLDA

Çetin yıl sonundan önce Belçika, Hollanda ve Lüksemburg'a giriş yapacaklarını, sonraki hedefin ise İngiltere pazarı olduğunu dile getirdi. Şu anda yurtdışına çıkan paket sayısının 60 bin olduğunu belirten Çetin "Yüzde 100 Made in Türkiye' damgalı ürünleri global arenaya taşıyarak ülkemizin e-ihracatına önemli katkı sunacağız. Hedefimiz 5 sene içinde ciromuzun 3'te birinin e-ihracattan gelmesi. O yüzden e-ihracat çalışmalarımızın odağına önce Almanya'yı aldık. Türkiye artık güçlü bir üretim üssü. Moda ve marka çeşitliliğiyle büyüyebileceğimizi görüyoruz" şeklinde konuştu.

100 ÜLKEYE İHRACAT

Çetin, "2021 yılında yaptığımız 150 milyon dolarlık e-ihracat, 100'e yakın ülkeyi kapsıyor. Şu an globalde, yerli üreticilerimizin ürettiği ürünlere Trendyol aracılığıyla ulaşan 4 milyon müşteri bulunuyor" dedi.

ŞİRKET ALMAK İÇİN GÖRÜŞÜYOR

Çetin "Bize ortak olun diyen şirketler oluyor. Şu anda şirket alımı için ciddi incememiz var. Baktığımız şirketler 800 milyon dolar ila 10 milyar dolar aralığında. Yılbaşından önce birini tamamlayacağımızı düşünüyoruz" dedi. Rusya'dan da teklif geldiğini söyleyen Çetin yapacakları satın almanın Avrupa'daki büyümeyi hızlandıracağını belirterek "Hedefimiz Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük şirketi haline gelmek" diye konuştu. Trendyol'a yatırım yapanlar arasında Amerikan yatırım fonu General Atlantic, Japonya merkezli SoftBank, ADQ (BAE) ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) de bulunuyor.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın