Dış uçuşlar artınca rezervasyonlar hızlandı

1 Temmuz itibarıyla yurtdışı uçuşların açılmasıyla, ilk günlerde sadece 1-2 uçağın indiği Antalya'ya bugün 70'i yurtdışından olmak üzere ortalama 140 uçak iniyor. Güvenli Turizm Sertifikası'nın da etkisiyle otellerin aldığı rezervasyonlar hızlanıyor.

Dış uçuşlar artınca rezervasyonlar hızlandı

Turizmin başkenti Antalya’da uçuşlar artışa geçti, rezervasyonlar hızlandı. Antalya’da ilk günlerde 1-2 uçak olan uçuşlar hızla artarken, bugün günlük yaklaşık 130-140 günlük uçuş ortalamasına ulaşıldı. Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, 1 Haziran’da başlayan iç hat uçuşların gün geçtikçe artığını, paralelinde dış hatların da 1 Temmuz İtibarıyla başladığını söyledi. Varol, “Bugüne baktığımızda yaklaşık 130-140 günlük uçuş ortalamasını yakalıyoruz ve bunun yansından çoğu dış hatlar. Çünkü gün geçtikçe dış hatlarda bir büyüme söz konusu. Uçakların doluluk oranları ise yüzde 60-70” dedi. Varol, yurtdışından Ukrayna, isviçre, Sırbistan, Almanya, Norveç gibi farklı uçuşlar olduğunu anlattı.

10 BİN UKRAYNALI GELDİ

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca da, Antalya’ya 5 Temmuz’da charter seferleriyle 9 ülkenin 36 şehrinden misafir geldiğini belirterek, “Bu Antalya için büyük bir başarı” dedi. Haziranda 21 bin 44 yabancının ziyaret ettiği kente, 1-7 Temmuz’da farklı ülkelerden 27 bin 83 yabancı turist geldi. Bunların 10 bin 498’ini Ukraynalı turistler oluşturdu. Güvenli Turizm Sertifikası’nın 50 oda ve üzerindeki tüm tesislerde zorunlu olduğunu hatırlatan Atmaca, “Turist atağı devam ediyor. Bu süreçte, ilk hafta 10 binden fazla Ukraynalı geldi ve ülkelerine mutlu döndüler” diye konuştu.

YURTDIŞINDAN GÜNDE 70 UÇAK

Fraport TAV Uluslararası Antalya Havalimanı’nda, THY, SunExpress gibi Türk havayolu şirketlerinin yurtdışı uçuşları dışında özellikle Almanya’dan Lufthansa, İsviçre’den Swiss, Sırbistan’dan Aviol et, Norveç’ten Norvvegian, Ukrayna’dan SkyUp gibi havayolu şirketlerinin de aralarında olduğu yurtdışından gelen uçak sayısı günlük 70’e yaklaştı. Belek’teki lüks bir otelin genel müdürü Çağlar Bardakçı da, otellerinde iç pazarın yanı sıra farklı ülkelerden turistlerin tatil yaptığını dile getirdi.

TURİSTLER ÜLKELERİNE MEMNUN DÖNÜYOR

Tatilcilerin yeni dönemde de memnun ayrıldığını aktaran Çağlar Bardakçı, şunları kaydetti: “Temmuz doluluğumuz yüzde 20. Kovid-19 nedeniyle kapasitemizin yüzde 50’sinin üzerine çıkmayı düşünmüyoruz. Tatilciler, girişten itibaren tüm tedbirlere uyuyor, yoğunluk oluşmuyor. Tesisimizin alanı çok geniş olduğu için kalabalık durmuyorlar. Denize, havuza giriyorlar, tüm imkanlardan yararlanıyorlar. Kimse ‘kurallardan dolayı rahat edemedik’ demedi, herkes ‘tatilde kendimi güvende hissediyorum’ diyor. Yeni rezervasyon akışlarımız var.” Antalya’da tatil yapan turistlerden Julia Byhco ise güvenlikli tatil için her türlü tedbirin alınmasından mutluluk duyduklarını, çok eğlendiklerini söyledi. 

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın