Cennet Koyunda sit alanı korunacak

Cengiz İnşaat'tan sosyal medyada çok tartışılan ‘Bodrum Cennet Koyu'ndaki projeyle ilgili açıklama geldi.

Cennet Koyunda sit alanı korunacak

Cengiz İnşaat'tan son günlerde özellikle sosyal medyada çok tartışılan 'Bodrum Cennet Koyu'ndaki projeyle ilgili açıklama geldi. Şirket, Bodrum Cennet Koyu'nda bulunan taşınmazlarıyla ilgili Danıştay'da herhangi bir dava bulunmadığını, burada hayata geçirilecek projenin sit statülerine ve imar planına uygun olarak gerçekleştirileceğini duyurdu. Açıklamada, "Arazideki 1. derece arkeolojik sit alanı olarak tescilli olan kısım ayrı bir parsel olarak tapuya tescil edilmiştir. Kanun gereği bu alanda yapılaşma mümkün değildir. Bu sit alanı aynı şekilde korunacaktır" denildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

TARİHİ ESER ÇIKMADI

"Özelleştirme ihalesinin iptaline ilişkin olarak taşınmazın alıcıya devrinden çok sonra verilmiş olan Danıştay kararı, hukuken şirketimizin parseldeki mülkiyet hakkını etkilememektedir. Arazinin tapusunun şirketimize devrinden sonra 2013'te arsa üzerindeki olası yapılaşma alanında 157 ayrı noktada sondaj yapılmış ve sondaj sonucunda Bodrum Kaymakamlığı Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü tarafından araziyle ilgili 24 Ocak 2014 tarihli bir rapor hazırlanmıştır. Rapora göre, sondaj yapılan bu 157 noktanın hiçbirinde arkeolojik buluntuya rastlanmamıştır. Bu raporda ayrıca sosyal medyada paylaşılan ve şirketimizin parselinden çıktığı iddia edilen buluntuların parselde gerçekleştirilen bir sondaj ya da kazıda ortaya çıkmadığı kesin olarak tespit edilmiştir."

SOSYAL MEDYADAKİ FOTOĞRAFLAR BİZİM DEĞİL

Arazideki 1. derece arkeolojik sit alanı olarak tescilli olan kısmın ayrı bir parsel olarak tapuya tescil edildiği belirtilen açıklamada, "Bu sit alanı şirketimizce aynı şekilde korunacaktır. Sosyal medyada yer alan ve ormanlık olarak görünen Cennet Koyu fotoğrafı, şirketimizin parseline ait değildir. Şirketimizin parseli taşlık arazidir ve herhangi bir ağaç kesimi söz konusu değildir. Sit statülerine ve imar planına uygun gerçekleştirilecek projede parsele 50 bin adet ağaç dikilecektir" ifadelerine yer verildi.

  • cennet koyu
  • cengiz inşaat
  • sit alanı
Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın