Cannes'da büyük buluşma! Türkiye gücünü 'İstanbul Çadırı'yla gösterecek

Türkiye, Cannes'da düzenlenecek gayrimenkul buluşması MIPIM 2022'ye pandemi sonrası güçlü dönecek. Fuarın en görünür alanlarından birinde yer alacak ‘İstanbul Çadırı'nda Türkiye'nin dev projeleri sergilenecek.

Cannes'da büyük buluşma! Türkiye gücünü 'İstanbul Çadırı'yla gösterecek

Dünyanın en prestijli gayrimenkul sektör buluşması MIPIM, 15-18 Mart 2022 tarihleri arasında Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenecek. Türkiye, dev organizasyona pandemi sonrası güçlü bir dönüş yapmaya hazırlanıyor. Türkiye resmi temsilciliğini Alkaş'ın üstlendiği MIPIM 2022'de, 'İstanbul Çadırı' ise bu sene GYODER öncülüğünde kurulacak.

EN GÖRÜNÜR ALANDA

'İstanbul Çadırı'na ilişkin detayların paylaşıldığı lansmanda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Türk gayrimenkul ve inşaat sektörü, salgın dönemindeki üstün performansıyla gücünü bir kez daha ortaya koydu" dedi. GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu da, Türkiye'nin dünya çapında ilham veren projelerinin sunulacağı GYODER İstanbul Çadırı'nın MIPIM 2022'de en görünür ve etkin alanlarından birinde yerini alacağını vurguladı. Kalyoncu, "Tüm fuar boyunca 4T olarak tanımladığımız ana vizyonumuz çerçevesinde tasarım, teknoloji, toplum ve tabiat konularında paneller gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı. Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ise, bu etkinlikte pandemi sonrası sektörün nasıl şekilleneceği ve Türk gayrimenkul sektörünün bu sürece nasıl uyum sağlayacağının masaya yatırıldığını kaydetti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİ ARTACAK

İklim değişikliğiyle mücadeleyi bir kalkınma meselesi olarak da tanımlayan Bakan Kurum, "Paris İklim Anlaşması çevresinde 3 milyar 150 milyon dolarlık bir finansman anlaşması yaptık. Enerji, tarım, ulaşım, inşaat, çevre ve şehircilik, akıllı şehir teknolojilerine uzun vadeli finansman destekleri vereceğiz. Sektörümüze de çağrımız, bu tarz projeleri bir an önce geliştirmenizdir" dedi. Vatandaşa da bir müjde veren Kurum, "Bugün yatırım değeri 110 milyar lira olan 330 bin dönüşüm ve sosyal konutumuzun inşasını sürdürüyoruz. Kentsel dönüşümü hızlandırmak için verdiğimiz ve 200 bin liraya çıkardığımız faiz destekli, kentsel dönüşüm kredilerimizi yeniden artıracağız" ifadelerini kullandı.

26 BİN KİŞİ ZİYARET EDECEK

Günde 1 milyonu aşkın kartvizit alışverişinin yapıldığı MIPIM Fuarı'nda yabancı katılımcılara Türkiye'deki yatırım potansiyeli ve fırsatları anlatılıyor. MIPIM 2019'da 90 olan katılımcı ülke sayısı 100'e çıktı. 2022'de 26 bini aşkın kişinin MIPIM'i ziyaret etmesi bekleniyor. MIPIM, 2020'de pandemi sebebiyle gerçekleştirilememişti.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın