ATO Başkanı isyan etti! 'Marketliğinizi bilin, nalburluğu bırakın'

Zincir marketlere hafta sonu çağrısı: Gıda dışı ürün satmayın. Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, hafta sonu açık olan zincir marketlere ‘haksız rekabet' uyarısı yaptı.

ATO Başkanı isyan etti! 'Marketliğinizi bilin, nalburluğu bırakın'

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, zincir marketlerin bir evin her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde ürün konseptlerini genişlettiklerini belirterek, Kovid-19 kısıtlamaları sona erene kadar, hafta sonları gıda dışı ürün satmama çağrısında bulundu. Baran, bu durumun bu ürünlerle ilgili ticari faaliyette bulunan işletmelerin iş hacimlerini olumsuz etkilediğini söyledi. Hafta sonları 10.00-17.00 saatlerinde açık olan marketlerin geniş ürün yelpazesiyle müşterilerinin karşısına çıktıklarını belirten Baran, şunları söyledi:

ESNAF ALTTA EZİLİYOR

"Hareket kabiliyeti kısıtlanan vatandaşlar, ihtiyaçlarını hafta sonları açık olan marketlerden karşılıyor. Ayakta kalmaya çalışan üyelerimiz zincir marketlerin orantısız gücünün altında eziliyor."

ARTIK NALBURLUK BİLE YAPIYORLAR

Zincir marketlerde satılan ürünlerden bazıları şöyle sıralandı: "Kırtasiye ürünleri, kozmetik ürünleri, nalburiye ve hırdavat ürünleri, jeneratör, oto bakım ve aksesuarları, bahçe makineleri, çiçek, bebek ürünleri, mobilya, elektrikli ev aletleri, cep telefonu ve aksesuarları."

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın