3600 ek gösterge ne oldu, son durum ne? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, kimlere verilecek?

3600 ek gösterge son gelişmeler merak ediliyor. Ek göstergelerin 2200'den 3000'e ve 3600'e çıkarılmasıyla birlikte polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin emeklilik ikramiyeleri ile emekli maaşlarında da artış yaşanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'Bütün memurlar için fiili bir sorun olan 3600 ek gösterge meselesini çözüme kavuşturacağız.' açıklamasında bulundu. Peki, 3600 ek gösterge ne oldu, son durum ne?

3600 ek gösterge ne oldu, son durum ne" 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, kimlere verilecek"

3600 ek gösterge ile ilgili gelişmeler vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Milyonlarca memur tarafından yakından yakından takip edilen 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 3600 ek gösterge ile ilgili son durumu aktardı. Peki, 3600 ek gösterge ne oldu, son durum ne? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, kimlere verilecek?

3600 EK GÖSTERGE NE OLDU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Bütün memurlar için fiili bir sorun olan 3600 ek gösterge meselesini çözüme kavuşturacağız." dedi.

Türk Telekom ve Türkiye Haber-İş Sendikası arasındaki 14'üncü Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi müzakere süreci anlaşmayla sonuçlandı.

Yaklaşık 10 bin çalışanı kapsayan Toplu İş Sözleşmesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak ile diğer sendika ve kurum temsilcilerinin katılımıyla imzalandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, konuşmasında, "Daha güçlü bir Türkiye hayaliyle çalışmalarımızı yoğun bir şekilde gerçekleştirirken, Haber-İş Sendikası ile Türk Telekom A.Ş. arasındaki 14'üncü dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlanmasından duyduğum memnuniyetimi ifade ediyor, katkılarından dolayı tüm taraflara teşekkür ediyorum" dedi.

Bakan Bilgin, "Çok önemli bir kararı da o sözleşmeyle belirledik. 3600 ek gösterge sorununu sözleşmeyle kayıt altına aldık. Bütün memurlar için fiili bir sorun olan ek gösterge meselesini çözüme kavuşturacağız. Bu sözleşmeyle kayıt altına alındı. Şimdi onun çalışma programını hazırlıyoruz" diye konuştu.

Bilgin, "3600 Ek Gösterge meselesi bu sözleşme döneminde tamamlanacaktır. Biliyorsunuz bu kanun gerektiriyor, biz çalışmamızı yaptıktan sonra TBMM'nin inisiyatifindedir o, kanun çıkarılması gerekiyor. Ama biz çalışmayı yapacağız ve bunu Bakanlık olarak taşıyacağız, onu belirtmek isterim" ifadelerini de kullanmıştı.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR, KİMLERE VERİLECEK?

Memurların emekli olduklarında alacakları emekli aylıkları ile emekli olurken alacakları emeklilik tazminatının hesaplanmasında çeşitli göstergeler kullanılıyor. Bu göstergeler ise hesaplamayı dolayısıyla da maaşı ve tazminatı otomatik olarak etkiliyor. Ek göstergenin 2200'lerden 3600'lere çıkması durumunda sadece emeklilik tazminatında 20 bin liraya yakın bir artış bekleniyor. Aynı zamanda emekli maaşında da artış olacak.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın