TYP personel alım başvuru şartları nedir

TYP ile 80 bin personel alınacağı haberi büyük ilgi topladı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı birlikte yaptığı çalışma sonucu TYP üzerinden 80 bin personel alınacağı açıklandı. TYP’ye ilis¸kin bas¸vurular I·S¸KUR üzerinden alınıyor.

TYP personel alım başvuru şartları nedir

TYP ile 80 bin personel alımının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “100 Günlük İcraat Programı”nda ilan ettiği en önemli projelerden biri olarak çalışmaları yürütülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı okul yaşamının huzuru, güvenliği ve sağlığı için ortak çalışma yürüttü ve TYP ile 80 bin personel alımına karar verdi. İŞKUR üzerinden yapılacak TYP alımlarına dair ayrıntılar haberimizde.

TYP İLE PERSONEL ALINACAK KADROLAR

Üç bakanlık arasında imzalanacak "Güvenli Okul, Güvenli Gelecek" işbirliği protokolüyle, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR kanalıyla, okulların temizligˆi, bakım ve onarımı için Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 60 bin kis¸ilik ödenegˆi il müdürlüklerine aktaracak. Ayrıca, okullarımızda yine TYP üzerinden görevlendirilecek yaklaşık 20.000 ‘güvenli eğitim koordinasyon görevlisi’, okul yönetimleri ve okul aile birlikleri aracılığıyla gelişmeleri an be an takip ederek olası sorunlar karşısında gereken tedbirlerin hızlı bir şekilde alınmasını sağlayacaklar. Böylece toplamda 80 bin kis¸i TYP’den faydalanacak. TYP’ye ilis¸kin bas¸vurular IS¸KUR üzerinden alınacak. Program, egˆitim ögˆretim yılı süresince de devam edecek. TYP kapsamında okullarda görev alacak her bir katılımcı için aylık asgari ücret üzerinden ödemeler gerçekles¸tirilecek.

TYP BAŞVURU ŞARTLARI

TYP ile okullarda göre alacak kişilerin başvurularında aşağıdaki koşuular önem arz ediyor.

Kuruma kayıtlı işsiz olmak ve güvenlik görevlisi olarak iş arayan statüsünde olmak (Güvenlik görevlisi ilanı için)

18 yaşını tamamlamış olmak

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak

Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)

İŞKUR TYP İLANLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Not: Linke girdikten sonra sol üst tarafta "ara" butonuna bastığınızda iş ilanları sayfanın alt kısmında açılmaktadır.

TYP NEDIR?

Türkiye’nin istihdam kurumu olan IS¸KUR, is¸gücü piyasasına girmekte zorlanan vatandas¸ların toplum yararına bir is¸ yapmasını ya da bir hizmet gerçekles¸tirmesini sagˆlıyor. Bu durumdaki vatandas¸ların çalıs¸ma alıs¸kanlıgˆı ve disiplinini kazanması ve geçici gelir destegˆi verip, is¸gücü piyasasına uyumunun kolaylaşmasi hedefleniyor.

Kamu kurumlarında KPSS'siz TYP ile 100 bin personel alımı yapılacak!

TYP kapsamında diğer kurumlara  yapılacak personel alımları ile birlikte sayının 100 Bin'i geçmesi bekleniyor. TYP kapsamında 80 Bin personel istihdamının ayrıntıları belli oldu. Buna göre Bakan Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile birlikte ortak bir protokol işbirliği imzaladıkları belirtildi. Güvenlik Okul, Güvenli Gelecek protokolü kapsamında 60 bin kişilik ödenek il müdürlüklerine aktarılıacak. 20 Bin güvenlik eğitim koordinasyon görevlisi iiçn ise okul yönetimleri ile okul aile birlikleri yürütülecek. Böylece toplamda 80 bin kişi TYP alımlarından faydanalanacak. Başvurular İŞKUR üzerinden okulların açılması ile birlikte başlayacak.Çalışanlara aylık olarak asgari ücret üzerinde ödeme yapılacak. Eğitim ve öğretim dönemi süresinde alımlar çalışma devam edecek. 

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın