MEB Okullar yeni eğitim öğretim yılına ne zaman başlayacak? Okulların açılacağı tarih ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen 2022 2023 eğitim öğretim yılı takvimi belli oldu. Milyonlarca veli ve öğrencinin yakından takip ettiği okulların açılacağı tarih açıklanan takvim ile birlikte belli oldu. Peki yaz tatili ne zaman bitiyor, okullar ne zaman açılacak?

MEB Okullar yeni eğitim öğretim yılına ne zaman başlayacak" Okulların açılacağı tarih ne zaman"

Yaz tatilinin sona ermesine kısa bir süre kaldı. Hemen ardından başlaması beklenen yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Peki okullar ne zaman açılacak, yeni eğitim öğretim yılı ne zaman başlayacak?

MEB tarafından yayımlanan takvime göre okulların tatil tarihleri belli oldu. 2021-2022 eğitim öğretim dönemi 17 Haziran Cuma günü sona erdi. Şimdi gözler yeni eğitim öğretim döneminde.

2022-2023 eğitim öğretim tatil tarihleri hakkında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından açıklama yapıldı. Buna göre okullar yeni eğitim öğretim döneminde 12 Eylül'de açılacak. Öğretmenlerin mesleki çalışmaları ise 1 Eylül'de başlayacak.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından kurumun resmi sitesinde yayımlanan bültende Bakan Mahmut Özer'in açıklamalarına yer verildi. 2022-2023 eğitim öğretim yılı takviminin de netleştiğini açıklayan Bakan Özer, okulların 12 Eylül 2022 tarihinde açılacağını, yaz tatilinin ise 16 Haziran 2023'de başlayacağını söyledi.

Öğretmenlerin mesleki çalışmalarının, 1 Eylül'de başlayacağını belirten Özer 2022-2023 eğitim öğretim takvimiyle ilgili şunları söyledi: Eğitim öğretim yılı başlamadan bir hafta önce anaokulları ve birinci sınıflarla ilgili uyum eğitim haftası var.

Yani 5-9 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimi haftası olacak. Ara tatillerde yeniden adaptasyon ile ilgili şikayetler alıyoruz ancak ara tatil uygulaması önümüzdeki yıl da devam edecek. Bu konuda çok düşündük ama bir değişikliği gitmedik. Birinci dönem ara tatili 14-18 Kasım 2022 tarihinde, ikinci dönem ara tatili de Ramazan Bayramı ile birleştirilerek 17-20 Nisan'da gerçekleştirilecek. Yarı yıl tatili ise 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak."

Ana sınıfına başlama yaşı kaç: Kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 57 ayını dolduran ve 68 ayını doldurmayan çocuklar anasınıfına kaydedilebilir. Ayrıca bir sonraki eğitim ve öğretim yılında ilkokula başlayacak çocukların kaydı yapıldıktan sonra fiziki imkânları yeterli olan ana sınıflarına 45 - 56 aylık çocuklar da kaydedilebilir.

İlkokula başlama yaşı kaç: Yeni yönetmeliğe göre kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocuklar ilkokula kayıt yaptırabilir. Bununla birlikte 66 - 68 ay arası çocuklardan gelişim açısından ilkokula hazır olduğu düşünülen ve velisinin yazılı isteği bulunanlar öğrenciler de ilkokul birinci sınıfa kayıt olabilirler.

İlkokula başlama yaşı gelen çocukların kayıt yaptırma zorunluluğu var mı:

Okula kayıt yaşı gelmiş ve 69, 70 ve 71 aylık olan çocukların velisinden dilekçe almak kaydı ile ilkokula kaydı ertelenebilir ya da okul öncesi eğitime yönlendirilebilir. Bu durumdaki çocukların okul öncesi eğitim kurumlarına öncelikli olarak kayıtları yapılır

  • meb e okul
  • eğitim
  • okullar ne zaman açılacak
Tüm Eğitim haberleri için tıklayın