Üniversiteler ne zaman açılacak? Eylül ayında üniversitelerde yüz yüze eğitim başlayacak mı?

Normalleşme süreci adım adım uygulanırken, milyonlarca öğrenci üniversitelerin açılacağı tarihi merak etmeye devam ediyor. Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerin açılacağı tarih hakkında açıklama yapmıştı. Peki, Üniversiteler ne zaman açılacak? Eylül ayında üniversitelerde yüz yüze eğitim başlayacak mı?

Üniversiteler ne zaman açılacak" Eylül ayında üniversitelerde yüz yüze eğitim başlayacak mı"

Üniversitelerin açılışı gündemde yakından takip edilen konularından oluyor. Koronavirüs pandemisine yönelik aşılama çalışmaları Türkiye'de ve dünyada hızlı bir şekilde devam ediyor. Uzun süredir yüz yüze eğitim alamayan öğrenciler, Üniversiteler ne zaman açılacak? Eylül ayında üniversitelerde yüz yüze eğitim başlayacak mı? sorularına yanıt aramaya başladı. Konu hakkında son açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelmişti.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takviminin 13 Eylül itibariyle başlayacağını bildirmişti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Sağlık Bakanlığına gönderdiği yazı ile üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlatılabilmesi için yükseköğretim kurumlarındaki akademik ve idari kadrolardaki personel ile örgün öğretimde okuyan öğrencilerin bu yılın eylül ayına kadar aşılanmalarının tamamlanmasını istedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, "13 Eylül'den önce üniversite öğrencilerimiz de aşılarını olacak" açıklamasında bulundu.

Bakan Koca ayrıca, "Biz bu aşılama dönemini bayrama kadar özellikle 18 yaş ve üstünü en az bir kez aşılama noktasında gayret içinde olmamız gerektiği kanaatindeyim. O durumda bayram ve sonrasını daha rahat geçirebileceğimizi, yazı biraz daha kolay atlatacağımızı, önümüzdeki dönem özellikle 18 yaşı, üniversite gençliği için önemsiyoruz.

Üniversitelerin, gençlerimizin bağışık olmalarıyla birlikte üniversitelerin çok kolay rahat açılabileceğini söylemek istiyorum. Yani biz hızla pandemiyi gündemden, ülkemizden çıkarmak istiyoruz. Buna odaklanmış durumdayız o nedenle de vatandaşımızı bu dönemde yoğun bir şekilde aşılamayı sağlayarak bu toplumsal bağışıklığı tamamlamak istiyoruz." dedi.

Buna göre üniversitelerin 13 Eylül Pazartesi günü itibariyle açılması tahmin ediliyor.

Tüm Eğitim haberleri için tıklayın