Video konferans 2 saat 5 dakika sürdü! Biden'dan Putin'e Ukrayna uyarısı

Biden, video konferansla görüştüğü Putin'e, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri saldırganlık göstermesi durumunda güçlü ekonomik ve siyasi yaptırımlar uygulanacağını söyledi.

ABD Başkanı Biden ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Ukrayna gerilimini ele aldığı video konferans görüşmesi 2 saat 5 dakika sürdü. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Başkan, ABD ve Avrupalı müttefiklerimizin, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri saldırganlığı durumunda güçlü ekonomik yaptırım ve diğer önlemlerle karşılık vereceğini açıkça belirtti. Biden, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne verdiği desteği yineledi ve diplomasi çağrısında bulundu" denildi. Biden'ın görüşmeyi Macron, Merkel, Draghi ve Johnson ile telefonda değerlendirdiği ifade edildi. Kremlin ise "Putin, tüm sorumluluğun Rusya'ya yüklenmesinin yanlış olduğunu söyledi ve NATO'nun doğudaki genişlemesinin durdurulması için garanti istedi" açıklaması yaptı.

KUZEY AKIM-2 MASADA

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan da, "Biden, Putin'e Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi halinde ABD'in Kiev'e ilave savunma yardımı yapacağını söyledi. Putin, Kuzey Akım-2'de gazın aktığını görmek istiyorsa Ukrayna'yı işgal etmemeli" ifadelerini kullandı.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın