Tükenmişlik hissi Z kuşağı arasında neden bu kadar yaygın? Hayat pahalılığı bu durumu ne kadar etkiliyor?

Genç çalışanlar arasında, tükenmişlik duygusu yaşadığını söyleyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Artmasının en büyük sebeplerinden biri olarak pandemi süreci gösteriliyor. Özellikle gençlerin bu durumu endişe veriyor.

Tükenmişlik hissi Z kuşağı arasında neden bu kadar yaygın" Hayat pahalılığı bu durumu ne kadar etkiliyor"

aksam.com.tr

Indeed adlı iş bulma sitesinin 2021 yılında yaptığı ankete göre Y kuşağı yüzde 59, Z kuşağı ise yüzde 58 oranında tükenmişlik belirtileri gösteriyor.

Y kuşağı 1977, Z kuşağı ise 1996 yılından sonra doğan gençleri tanımlamak için kullanılıyor.

BBC News'in haberine göre, pandemi süreciyle beraber özellikle bu kuşakta artış gözlendiği saptandı. Gençlerin kariyerlerinin daha başlarındayken bu döneme denk gelmeleri de durumu etkiledi.

ABD merkezli iş yönetimi platformu Asana tarafından 2022'de yapılan bir anket, diğer yaş gruplarına kıyasla daha fazla Z kuşağı çalışanının tükenmişlik hissi bildirdiğini söyledi.

Tükenmişlik sendromu olarak da bilinen bu durum uzun süredir hayatımızda yer alıyor. Ancak son dönemde artması özellikle iş hayatında önemli bir sorun teşkil ediyor.

İngiliz çalışanlarla 2021'de yapılan bir anket ise tüm yaş gruplarında ortalama yüzde 73'e kıyasla Z kuşağı katılımcılarının yüzde 80'inin pandemiden bu yana daha fazla tükenmiş hissettiğini gösterdi.

"Hayat pahalılığı maaşlarımızdan daha hızlı artmaya devam ediyor"

Pepperdine Üniversitesi'nde tükenmişlikten kurtulma konusunda uzmanlaşmış psikoterapist Kim Hollingdale, pandeminin yarattığı stresin tüm nesillerde daha yüksek tükenmişlik oranlarına neden olduğunu belirtiyor. Hollingdale, Z kuşağının para konusunda da stresli olduğunu belirtiyor. Yapılan araştırmalarda Z kuşağında daha fazla olmasıyla beraber, Y kuşağının da mali konularda stresli olduğu görülüyor.

Bugün yükselen enflasyon nedeniyle tüm dünyada fiyatlar artarken işçi ücretleri aynı oranda artmıyor. Bu durum geçinmeyi ancak sağlayabildiği için bir şeye sahip olma arzusunu da günden güne azaltıyor.

Baskı kültürünün varlığı

Ancak Hollingdale, çalışanlar arasında Z kuşağının şu anda "en kötü stres faktörleri bileşenlerine" sahip olduğuna inanıyor; bunlar arasında iş yerinde güç sahibi olmama, finansal istikrarsızlık, koşuşturma kültürünün normalleşmesi ve rahatlama olanaklarının olmamasını sayıyor. Bunun nedenini ise Z kuşağının en az "işyeri sermayesine" sahip olmasına, yani sınır koyma ve kendisine biçilen görevlere hayır deme gücünün daha az olmasına bağlıyor.

ABD'de hizmet sektöründe çalışan 22 yaşındaki Brittany, çalışma konusunda baskı hissettiğini, bu durumunda tükenmişlik hissine yol açtığını söylüyor.

"Her şeye evet diyeceğim ve ne kadar geç kalmamı isterlerse o kadar geç kalacağım. Çalışkan biri olarak görünmek istiyorum. Bu da kendimi bitkin hissetmeme ve sürekli yorgun olmama neden oluyor."

Brittany, mesai saatleri dışında erişilmez olmayı beceremediğini ve iş için çok çaba sarf etmiyormuşum, kaytarıyormuşum gibi görünmek istemediğini ifade ediyor.

Bu durumun önüne geçmek mümkün mü?

Tükenmişlik konusunda herkesin iyi bir farkındalığa sahip olması ve bu konuda konuşmaya istekli olmaları sağlanabilir. Asana raporu, eski kuşaklara kıyasla Z kuşağının tükenmişlik duygularını yöneticileriyle tartışırken daha rahat olduğunu gösteriyor.

Hollingdale'e göre, Z kuşağının tükenmişlik sorununun giderek büyümesi, çalışma şeklimizde iyileştirmelere gidilmesini sağlayabilir, "Örneğin, işyeri sağlığına çok daha fazla önem verilebilir ve bu çalışanlar ve diğerleri için tükenmişliği önlemek üzere çalışma ortamında devrim yaratılabilir."

  • z kuşağı
  • tükenmişlik
  • y kuşağı
  • enflasyon
  • hayat pahalılığı
  • mesai
  • maaş
Tüm Dünya haberleri için tıklayın