‘Topal ördek'

Fransız basını yorumladı! 'Fransa böyle yönetilemez' Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un partisi, seçimlerde Meclis çoğunluğunu kaybetti, İngiliz basını ‘topal ördek' yorumu yaptı.

‘Topal ördek'

Fransa'da parlamentoya şeklini verecek olan milletvekili seçimleri büyük sürprizlerle sonuçlandı. İki ay önce yeniden Fransa Cumhurbaşkanı seçilen Emmanuel Macron'un partisi Ensemble (Birlik), Ulusal Meclis'te çoğunluğu kaybederken Fransız basını 'Fransa yönetilemez' başlıkları ile hükümeti eleştirdi. Le Parisien gazetesi 'Yönetilemez' manşeti ile okurları ile buluştu. Macron'un Fransa'yı yönetmek için çok büyük bir zorluk çekeceğini iddia eden gazete ciddi pazarlıkların oluşabileceğini yazdı.

PARÇALARA BÖLÜNDÜ

La Croix gazetesi 'Fransa parçalara bölündü' başlığını attı. Les Echos gazetesi 'Deprem' başlığını attı ve hükümetin halk tarafından cezalandırıldığını öne sürdü. L'Opinion gazetesi 'Macron'a tokat' başlığı attı ve yine salt çoğunluğa dikkat çekti. Le Figaro ise 'Macon yönetilemez bir Fransa ile karşı karşıya' başlığını attı ve Cumhurbaşkanı'nı bekleyen zor günlere dikkat çekti.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın