Putin Batı'yı uyardı: Gıda sorunu olacak sorumlusu biz değiliz

Savaş ve yaptırımlar nedeniyle gıda tedarikinde sorun yaşanacağını söyleyen Rusya Devlet Başkanı Putin, sorunun sebebinin Rusya'nın harekatı olmadığını belirtti.

Putin Batı'yı uyardı: Gıda sorunu olacak sorumlusu biz değiliz

Ekonomi forumunda kürsüye çıkan Rusya lideri Vladimir Putin, Ukrayna işgali nedeniyle Moskova'ya yaptırım ilan eden Batılı ülkelerin başarısız olduğunu söyledi. Yaptırım açıklayan ülkelerin kendilerinin daha çok zarar gördüğünü savunan Putin, Avrupa Birliği'nin 400 milyar dolar zarara uğradığını belirtti.

TEK KUTUP SONA ERDİ

Gıda tedarikinde sorun yaşanacağını söyleyen Putin, yaşanan ve yaşanacak sorunun sebeplerinin Rusya olmadığını belirtti. Putin gemilere engel olmayacaklarını da söyledi. "Tek kutuplu dünya düzeni sona erdi" diyen ve yaptırımlara tepki gösteren Putin, "Küresel politikada artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" sözleriyle Batı'ya gözdağı verdi. Putin "Afrika ve Ortadoğu'ya gıda göndereceğiz" diye de ekledi.

MACRON: ROMANYA ÜZERİNDEN TAŞIYALIM

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'da "Rusya ablukasına takılan" Odessa Limanı'ndaki on binlerce tonluk tahıl stokunu Karadeniz güzergahına alternatif olarak Romanya üzerinden çıkarma arayışında olduğunu belirtti. Fransız devletinin, uzmanları, askerleri ve firmalarıyla bu transferi sağlamaya hazır olduğuna işaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Macron, böylelikle söz konusu tahıl stokunun hızlı şekilde transfer edilebileceğini savundu.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın