Mısır'da kilise yangını: 41 can kaybı

Son Dakika Haberleri..Mısır'ın başkenti Kahire'nin batısında yer alan bir kilisede çıkan yangında 41 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

AA

Mısır'ın başkenti Kahire'nin batısında yer alan bir kilisede yangın çıktı. Çıkan yangında 41 kişi hayatını kaybetti.

AA'nın haberine göre, Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ebu Seyfeyn Kilisesi'nde çıkan yangında 41 kişinin hayatını kaybettiği, yaralanan 12 kişinin tedavi altına alındığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca olay yerine 37 ambulansın sevk edildiği kaydedildi.

ELEKTRİK ARIZASI KAYNAKLI YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ilk incelemelere göre yangına kilisenin ikinci katındaki bir klimada meydana gelen arızanın neden olduğu belirtildi.

Yangının ayin sırasında çıktığı ve yaralılar arasında 2 subay ile 3 sivil savunma görevlisinin de bulunduğu aktarıldı.

MISIR CUMHURBAŞKANI SİSİ'DEN TALİMAT

Öte yandan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi yazılı bir açıklama yaparak, "Giza vilayetindeki kilisede meydana gelen elim kazaya ilişkin gelişmeleri yakından takip ettiğini; ilgili tüm devlet kurum ve kuruluşlarına gerekli tedbirlerin alınması talimatı verdiğini" bildirdi.

Sisi ayrıca, olayla ivedilikle ilgilenilmesi ve yaralılara gerekli tüm sağlık hizmetlerinin sağlanması talimatı verdiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Sisi'nin, Mısır Ortodoks Kilisesi Patriği II.Tawadros'u telefonla arayarak taziye dileklerini ilettiği ve devlet kurumlarının bu olayın tüm etkilerini kontrol altına alacağını vurguladığı belirtildi.

OLAYIN ARAŞTIRILMASI İÇİN BİR EKİP OLUŞTURULDU

Mısır Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, olayın araştırılması için bir ekip oluşturulduğu ve sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılacağı bilgisi verildi.

Mısır Kıpti Kilisesinden yapılan yazılı açıklamada da Kahire'nin batısındaki bir kilisede ayin sırasında çıkan yangında 41 kişinin öldüğü, 14 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Mısır Ortodoks Kilisesi Patriği II.Tawadros'un güvenlik birimleriyle olayla ilgili tüm gelişmeleri takip ettiği aktarıldı.

TAZMİNAT ÖDENECEK

Mısır'da başkent Kahire'nin batısındaki İmbaba bölgesinde bulunan bir kilisede çıkan yangında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yaralılara tazminat ödeneceği bildirildi.

Mısır Sosyal Dayanışma Bakanlığı, 41 kişinin hayatını kaybettiği ve 14 kişinin yaralandığı Ebu Seyfeyn Kilisesi'ndeki yangına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamaya göre, kilise yangınında ölenlerin aileleri ile yaralananlara tazminat ödenecek ve bir yıl boyunca aylık maaş bağlanacak.

Yangında yaşamını yitirenlerin ailelerine 25 bin ila 50 bin cüneyh (yaklaşık 1307-2614 dolar), yaralananlara da 5 bin cüneyh (yaklaşık 261 dolar) tazminat verilecek.

Ayrıca söz konusu ailelere ve yaralılara destek amaçlı bir yıl süresince aylık maaş bağlanacak.

DIŞİŞLERİ'NDEN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Mısır'daki kilise yangının hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı mesajı yayınlandı. Yayınlanan mesajda: "Olayda yaşamını yitirenlerin aileleri ile kardeş Mısır halkına ve Mısır devletine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

>>>>>>>Diğer sondakika haberleri için tıklayınız
Tüm Dünya haberleri için tıklayın