Merkel'den Başbakanlık sonrası planlar: Uyuyacağım

Görevini devretmeye hazırlanan Almanya Başbakanı Angela Merkel, görev süresinin bitmesinin ardından yapacaklarından bahsetti. Merkel, 'Daha önceden dediğim gibi önce biraz dinleneceğim. Kitap okuyup uyumak istiyorum' dedi.

Merkel'den Başbakanlık sonrası planlar: Uyuyacağım

Aksam.com.tr

Çeviri: Ceyhan Ünal

Almanya'da 16 yılın ardından koltuğunu devretmeye hazırlanan Angela Merkel bundan sonrası için nasıl bir hayat süreceği hakkında konuştu.

Aksam.com.tr'nin Express'ten aktardığı habere göre, Merkel yaptığı açıklamada, "Artık siyaset yapmayacağım. Ne yapacağımı henüz bilmiyorum. Daha önceden dediğim gibi önce biraz dinleneceğim. Kitap okuyup uyumak istiyorum" dedi.

EN ÇOK ZORLAYAN İKİ KONU

Koltuğunu devretmeye hazırlanan Merkel'e "Sizi Başbakanlık sürecinizde en çok hangi konular zorladı?" sorusuna da yanıt verdi.

Merkel, görev süresi boyunca kendisini en çok zorlayan iki konunun 2015 yılındaki sığınmacı akını ve koronavirüs pandemisi olduğunu söyledi. Her iki konunun da insanları bizzat ilgilendirdiğini ve etkilediğini söyleyen Merkel, dünyada sorunların ancak birlikte çalışarak çözülebileceğine inandığını ifade etti.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın