Kremlin'de çarpıcı dedikodu... Putin'in yerine Patruşev gelebilir

Kremlin'den gizli bilgiler paylaşan bir Telegram kanalında, yakında ameliyat olacak Putin'in yetkilerini Güvenlik Konseyi Başkanı Nikolay Patruşev'e bırakacağı öne sürüldü.

Kremlin'de çarpıcı dedikodu... Putin'in yerine Patruşev gelebilir

Kremlin'de üst düzey konumda olduğunu iddia eden "General SVR" adlı bir Telegram kanalında yakında ameliyat olacağı iddia edilen Rusya lideri Putin'in yetkilerini Güvenlik Konseyi Başkanı ve eski Federal Güvenlik Bürosu (FSB) Başkanı Nikolay Patruşev'e devredeceği bildirildi.

PARKİNSON VE KANSER

Popüler Telegram kanalı General SVR, Putin'in 18 ay önce karın kanseri ve Parkinson hastası olduğunu yazmıştı. Putin'in en son Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile yaptığı görüşmede masayı sıkıca tutarken görülmesi ise dikkat çekiciydi. General SVR bu görüntüyle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: "Birçok insan başkanın hastalıklı görünümüne, şişmiş yüzüne ve masanın etrafında sıkıca kenetlenmiş ellerine dikkat çekti. Bir aydan fazla bir süredir, doktorlar Putin'i Parkinson hastalığının semptomlarını baskılayan ilaçları değiştirmeye ikna edemediler. Elle masaya tutunmak, küçük ama oldukça belirgin bir titremeyi gizleme bir yoludur."

SAVAŞIN KİLİT İSMİ

Şimdi ise Rus liderin kanser ameliyatı için bıçak altına yatacağı ve işgalin kontrolünü devralması için sertliğiyle bilinen Güvenlik Konseyi Başkanı ve eski Federal Güvenlik Bürosu (FSB) Başkanı Nikolay Patruşev'i aday göstereceği bildiriliyor. 70 yaşındaki Patruşev savaş stratejisinin

kilit mimarlarından birisi ve Putin'i, Kiev'in neo-Nazilerle dolu olduğuna ikna eden adam olarak görülüyor. İddiaya göre, 9 Mayıs'ta Rusya'nın İkinci Dünya Savaşı'ndaki zaferini anma töreni nedeniyle Putin ameliyatı erteledi.

RUS LİDERİN 'TEK ARKADAŞI'

Haber kaynağı, "Putin'in Patruşev'e kendisini gerçekten güvendiği ve arkadaş olarak gördüğü tek kişi olduğunu açıkça belirttiğini biliyoruz. Ayrıca, Putin'in sağlığının keskin bir şekilde bozulması durumunda, ülkenin fiili yönetiminin geçici olarak Patruşev'e devredileceğine de söz verdi. Putin prensipte onay vermemesine ve ameliyatın tarihi konusunda anlaşmaya varılmamasına rağmen, durumu açıklamak, Patruşev'in tepkisini öğrenmek ve desteğini almak için hızla kendisiyle görüştü" ifadelerini kullandı.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın