Kim Jong-un'un kız kardeşinden Biden'a 'Bela çıkartma' uyarısı

ABD-Kuzey Kore arasında 2021'in ilk krizi patlak verdi. Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo Jong'dan ABD'ye yönelttiği tehdit ortalığı karıştırdı.

Kim Jong-un'un kız kardeşinden Biden'a 'Bela çıkartma' uyarısı

Kuzey Kore'nin gelecekteki lideri olarak görülen ve ağabeyinin gölgesinde dış politika konusunda ilişkilerde oldukça etkili olduğu kulislerde konuşulan 'kız kardeş' Kim Yo-jong'dan zehir zemberek açıklamalar geldi.

BBC Türkçe'nin haberine göre Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un yönetimde etkin isimlerden biri olarak görülen kız kardeşi, ABD Başkanı Joe Biden'ın Kore politikasını ortaya koymaya hazırlandığı bir dönemde ABD'ye "bela çıkartmama" uyarısında bulundu.

Kim Yo-jong devlet medyasında yayımlanan açıklamasında, ABD ve Güney Kore'yi ortak askeri tatbikatları nedeniyle eleştirdi.

Kim'in açıklamaları, üst düzey ABD'li yetkililerin Seul ziyaretinden bir gün önce yayımlandı.

Amerikan hükümeti, haftalardır Kuzey Kore'yle diplomatik temas kurmaya çalıştıklarını söylemişti.

Pyongyang yönetimi henüz Biden'ın başkanlığını kabul etmedi.

Kim Yo-jong, resmi Rodong Sinmun gazetesinde yayımlanan açıklamasında "Topraklarımızdan okyanusa doğru barut kokusunu yaymaya uğraşan ABD'deki yeni yönetime bir tavsiye. Gelecek dört yılda huzur içinde uyumak istiyorlarsa, bir ilk adım olarak bela çıkartmaktan sakınmaları iyi olur" dedi.

Kim, işgal hazırlıkları olarak gördükleri ortak tatbikatlara karşı ülkesinin tavrını tekrarladı ve "Güney Kore yine 'Savaş Yürüyüşünü, 'Kriz yürüyüşünü' seçti" ifadelerini kullandı.

Kim Yo-jong, Kim Jong-un'un küçük kız kardeşi ve kardeşler arasında yakın ve güçlü bir müttefik olarak görülen tek isim.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin'in Japonya ve Güney Kore ziyaretlerinde, Kuzey Kore'nin nükleer programının başlıca gündem maddelerinden biri olması bekleniyor.

Başkan Biden, Kuzey Kore politikasına yönelik değerlendirmesinin gelecek ay açıklanması bekleniyor.

  • kuzey kore-abd krizi
  • son dakika
  • 2021in ilk krizi patlak verdi
Tüm Dünya haberleri için tıklayın