Değerleri 15 milyar euro! 1.1 milyar doz sahte aşı piyasada

Avrupa Anti-Dolandırıcılık Ofisi (OLAF), şu anda aracı kuruluşların ve AB hükümetlerinin elinde toplamda 1.1 milyar doza yakın sahte Kovid aşısı bulunduğunu açıkladı.

Değerleri 15 milyar euro! 1.1 milyar doz sahte aşı piyasada

Dünya genelinde koronavirüs aşılarında yaşanan tedarik sıkıntısı ve bazı ülkelerin aşıları kendilerine saklaması gibi nedenlerden ötürü piyasada çok fazla sahte aşı bulunduğu öğrenildi. Avrupa Anti-Dolandırıcılık Ofisi (OLAF) Genel Direktörü Ville Itala, aracı kuruluşların ve Avrupa Birliği hükümetlerinin elinde toplamda 1.1 milyar doza yakın sahte Kovid aşısı bulunduğunu, piyasa değerinin 15 milyar euro olduğunu ifade etti. Itala bunun internet üzerinden satılan kovid testlerinde de bu tür sahtekarlığın oldukça genel olduğunu söyledi.

İTALYAN MAFYASI DEVREDE

İtalyan parlamenter Antimafya Komisyonu, ülkenin güney bölgelerinde suç örgütleri ve mafyanın aşı tedarik zincirine sızmış olabileceğini duyurdu. Bu kapsamda bazılarının mafya aracılığıyla yaş ve sağlık durumu fark etmeksizin aşı olabildikleri konusunda endişelerin arttığı bildirildi.

ROMA'DA BÜYÜK PROTESTO

İtalya'da Kovid-19 kısıtlamaları büyük gösterilerle protesto edildi. Polisle karşı karşıya gelen işletme sahipleri hükümeti sert bir şekilde eleştirip 'Özgürlük istiyoruz' diye haykırdılar. San Silvestro meydanında toplanan 1000 kişi, "Ben (dükkanımı) açıyorum" sloganı attı.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın