Danimarkalı Bakan: Müslümanlar Ramazan'da çalışmamalı, toplum için tehlikeli

İslam karşıtı Danimarka Göç ve Entegrasyon Bakanı Inger Stojberg, yine haddini aştı. Stojberg, Müslümanların ramazanda çalışmalarının ‘herkes için tehlikeli’ olduğunu öne sürdü.

Danimarkalı Bakan: Müslümanlar Ramazan'da çalışmamalı, toplum için tehlikeli

Danimarka’da geçen yıl sosyal medya hesabından İslam peygamberi Hz. Muhammed’e hakaret eden bir karikatürü paylaşan ve büyük tepki çeken Inger Stojberg, bu kez ramazan ayına dil uzattı. Stojberg, Müslümanların ramazanda çalışmalarının toplum için tehlikeli sonuçları olabileceğini iddia etti. 

İŞLERİNİ BIRAKSINLAR 

Merkez-sağ liberal parti üyesi olan ve kamuoyunda göçmenlik karşıtı fikirleriyle tanınan bakan Stojberg, Danimarkalı BT gazetesine yazdığı bir yazıda, “Danimarka toplumunun geri kalanı için oluşabilecek olumsuz sonuçlardan kaçınmak için, Müslümanlardan ramazan ayı boyunca işlerinden ayrılmalarını istiyorum” ifadelerini kullandı. 

VERİMİ ETKİLERMİŞ 

Oruç tutmanın ‘güvenlik ve verimliliği etkileyeceğinden’ korktuğunu söyleyen bakan ayrıca “1400 yıllık bir kurala uymayı emreden bir dini düzenin 2018'de Danimarka'da sahip olduğumuz toplum ve işgücü piyasasıyla uyumlu olup olmadığını merak ediyorum” diyerek skandal bir ifadeye imza attı. (Güneş)

Tüm Dünya haberleri için tıklayın