Charles Michel: '2022 Avrupa savunma yılı olacak'

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, resmi Twitter hesabından yaptığı '2022 Avrupa savunma yılı olacak' paylaşımı ile gündemde. Başkanın sözleri, son dönemde yoğunlaşan 'Avrupa Birliği Ordusu' konusuna yoruldu.

Charles Michel: '2022 Avrupa savunma yılı olacak'

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, son dönemde artan "Avrupa Birliği (AB) ordusu" çağrıları karşısında "Avrupa savunması" vurgusu yaptı.

Aksam.com.tr'nin İngiliz medyası Express'ten aktardığı habere göre, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Ağustos ayında Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesinden bu yana büyüyen "AB ordusu" gündemine sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımında değindi.

Michel, "2022, Avrupa savunma yılı olacak." derken ""AB liderleri, önümüzdeki haftalarda, Brdo'daki gayrı resmi Avrupa Konseyi toplantısı sırasında Avrupa'nın dünyadaki yeri hakkında stratejik bir tartışmayla başlayarak sürece yön verecekler. Avrupa Konseyi daha sonra savunma, güvenlik alanları ve stratejik pusulaya odaklanacak." ifadelerini kullandı.

Başkan Michel'in Avrupalı kullanıcılarının yönelttikleri sorularda eleştirel ve tatminsiz yaklaşımı dikkat çekti. Takipçilerden biri, "Avrupa güzel konuşur ama harekete geçmesi zaman alır" derken bir başka kullanıcı Avrupa Birliği Ordusu için "boş laf" dedi.

  • Charles Michel
  • AB ordusu
  • savunma
Tüm Dünya haberleri için tıklayın