Başkan Erdoğan 11 liderle görüştü! Filistin için uluslararası koruma gücü

Başkan Erdoğan: İsrail'e güçlü bir ders verilmeli. 'İsrail'e caydırıcı ve güçlü bir ders verilmeli' Başkan Erdoğan, Rusya lideri Putin'i arayarak Kudüs ve Filistin'e yönelik İsrail saldırılarını görüştü.

Başkan Erdoğan 11 liderle görüştü! Filistin için uluslararası koruma gücü

Başkan Erdoğan, İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği zulme karşı başlattığı telefon diplomasisine dün de yoğun bir şekilde devam etti. Erdoğan, Rusya lideri Putin, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, Pakistan Başbakanı İmran Han ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüştü. Erdoğan, Putin'le yaptığı telefon görüşmesinde, uluslararası camianın "İsrail'e güçlü ve caydırıcı bir ders vermesi gerektiğini, bu amaçla her seviyede girişimlerini sürdürdüklerini" ifade etti. Erdoğan, Türkiye ve Rusya'nın Kudüs'te yaşanan gelişmeler konusunda hemfikir olduğunun gösterilmesinin önemli bir mesaj teşkil ettiğine dikkati çekti. Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi'nin meseleye müdahil olmasının önemli olduğunu ve Konsey'in İsrail'e saldırıları durdurması hususunda kararlı ve net mesajlar vermesi gerektiğini vurguladı. "Filistinli sivillerin korunması için bölgeye uluslararası koruma gücü gönderilmesi fikri üzerinde de çalışılması gerektiğini belirten Erdoğan, Türkiye ve Rusya'nın yakın işbirliği sergileyeceğine inandığını ifade etti

DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Başkan Erdoğan, Filistin'e destek için 11 devlet ve hükümet başkanıyla görüştü.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani

Ürdün Kralı 2. Abdullah

Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah

Malezya Kralı Sultan Abdullah Riayatuddin Al-Mustafa Billah Şah

Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev

Pakistan Başbakanı İmran Han

MEHMETÇİKLE BAYRAMLAŞTI

Erdoğan, İçişleri Bakanı Soylu'nun ziyaret ettiği Hakkari Yüksekova Düztepe Üs Bölgesi'nde görevli askerlerin bayramını kutladı.

İSLAM DÜŞMANLIĞI KORONAVİRÜS KADAR TEHLİKELİ

Başkan Erdoğan, TRT tarafından düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışmasının fi nal programında konuştu. Erdoğan, "Koronavirüs kadar tehlikeli olan İslam düşmanlığı virüsü özellikle Avrupa ülkelerinde hızla yayılıyor. Geldiğimiz noktada durum, ürkütücü bir hal almış, Avrupa'da yaşayan Müslümanlar için ciddi bir güvenlik tehdidine dönüşmüştür" ifadelerini kullandı.

"AÇIK HAVA HAPİSHANESİ"

Erdoğan, "6 milyonu Türk olmak üzere 35 milyon Müslümanın yaşadığı Avrupa, bugün kardeşlerimiz için giderek bir açık hava hapishanesine dönüşüyor" diye konuştu. Başkan Erdoğan, Fransa'da gündemde olan ve İslam karşıtı olarak nitelendirilen yasa tasarısına da tepki gösterdi. Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u uyarırken, tasarı için "Fransız demokrasisine indirilmiş bir giyotin" ifadesini kullandı.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın