Almanya'da manşet oldu! AB'ye soru: Nasıl haklı buluyorsunuz?

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Alman basınında özel jetle gündem oldu.

Almanya'da manşet oldu! AB'ye soru: Nasıl haklı buluyorsunuz"

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'nin lükslerinden ödün vermemesi Alman basınında gündem oldu. von der Leyen'in Leyen'in 50 kilometrelik mesafe için özel jete bindiğinin aktardığı haberde, "63 yaşındaki von der Leyen, çok konuşuyor ve iklim koruması hakkında konuşmayı seviyor. Ancak kendisi, bunu pek ciddiye almıyor gibi görünüyor" ifadelerine yer verildi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre İskoçya'nın Glasgow kenti, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26'ncı Taraflar Konferansı'na (COP26) ev sahipliği yapıyor. Küresel iklim konusundaki endişelerin arttığı bir dönemde Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, özel jetle gündem oldu.

"İKLİM HAKKINDA KONUŞMAYI SEVİYOR AMA..."

Bild gazetesi, Alman siyasetçi von der Leyen'in 50 kilometrelik mesafe için özel jete bindiğini aktardı. Haberde, "63 yaşındaki von der Leyen, çok konuşuyor ve iklim koruması hakkında konuşmayı seviyor. Ancak kendisi, bunu pek ciddiye almıyor gibi görünüyor." denildi.

AB'YE SORU: NASIL HAKLI BULUYORSUNUZ

Söz konusu durumun, AB Komisyonu başkanının bu yaz yaptığı seyahatlere yansıdığı, "iklim dostu tren yerine özel jeti tercih ettiği" kaydedildi. Ayrıca, "Avrupa Birliği, 19 dakikalık uçuşu nasıl haklı çıkarıyor?" sorusu yöneltildi.

  • Ursula von der Leyen
  • Almanyada manşet oldu
  • lüks hayat
Tüm Dünya haberleri için tıklayın