Son dakika haberi... New York metrosunda saldırı: Çok sayıda kişi vuruldu

Son Dakika Haberleri..ABD'nin New York kentinde Brooklyn'deki bir metro istasyonunda çok sayıda kişinin silahla vurulduğu ve patlayıcı madde bulunduğu bildirildi.

DHA -AA

ABD'nin New York kentinde, Brooklyn'deki bir metro istasyonunda gerçekleştirilen saldırıda 10'u ateşli silahla olmak üzere 16 kişinin yaralandığı bildirildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde metro istasyonunda yaralı yolculara ait görüntüler yer aldı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Eyalet yetkililerince yapılan açıklamaya göre, saldırı sabah saatlerinde yaşandı.

Polisin açıklamasına göre, olay yerinde çok sayıda patlayıcı madde de bulunduğu belirtildi.

Polis, halka bölgeden uzak durmaları uyarısı yaparken, metro seferlerinde gecikmeler yaşandı.

New York Polis Departmanı (NYPD), İtfaiye Departmanı (NYFD) ve New York Valisi Kathy Kochul, saldırıyla ilgili yaptıkları basın açıklamasında, ilk bulgulara göre olayın bir terör hadisesi olmadığını bildirdi.

Eyalet yetkilileri, sabah saatlerinde Brooklyn'deki bir metro istasyonunda yaşanan olayda 10'u ateşli silah sebebiyle olmak üzere 16 kişinin yaralandığını, yaralıların bölgeye en yakın iki hastanede tedavi altına alındığını ve bazılarının sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğunu belirtti.

NYPD Komiseri Keechant Sewell olayın bir terör saldırısı olduğunu söylemek için ellerinde delil bulunmadığını dile getirirken, şüphelinin siyahi bir erkek olduğu, etraftaki ve perondaki yolculara rastgele ateş açtığı bilgisini verdi.

Vali Kochul da "Daha fazla silahlı saldırı istemiyoruz. Bu tür suçlarla ilgili manşetleri okumaktan yorulduk." dedi.

POLİS: AKTİF PATLAYICI YOK

Olayla ilgili daha sonra güncel bilgileri paylaşan New York Polis Departmanı, olay yerinde aktif patlayıcı madde bulunmadığını, ancak soruşturmanın sürdüğünü ifade etti.

Polis, görgü tanıklarının kendilerine ulaşmalarını isterken, her türlü ihtimale karşı halkı olayın gerçekleştiği Sunset Park 36. Cadde ve 4. Cadde istasyonlarından uzak durmaları yönünde uyardı.

New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın bir sözcüsü tarafından da güvenlik konusunda uyarı yapılarak, yolculardan ve halktan olay yerine güvenli bir mesafede kalınması istendi.

Yaralıların bölgedeki Langone Brooklyn ve Methodist Hastanelerine kaldırıldığı, NYPD'nin olayla ilgili turuncu inşaat yeleği giyen ve gaz maskesi takan bir şüpheliyi aradığı kaydedildi.

BİDEN'A BİLGİ VERİLDİ

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden'ın New York'ta düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin bilgilendirildiğini belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Psaki, "Başkan Biden, New York metrosundakji silahlı saldırıyla ilgili son gelişmeler hakkında bilgi aldı. Beyaz Saray'ın kıdemli personeli, gerektiğinde yardım sunmak için Belediye Başkanı Adams ve Polis Komiseri Sewell ile temas halinde" dedi.

Öte yandan, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Brooklyn metrosundaki saldırıyla ilgili açıklamasında, ABD Başkanı Joe Biden'ın konuyla ilgili bilgilendirildiğini, gerektiğinde yardım sağlamak için Belediye Başkanı Adams ve New York Polisi ile temas halinde olduklarını ifade etti.

OLAY YERİ GÖRÜNTÜLENDİ

>>>>>>>Diğer sondakika haberleri için tıklayınız
  • new york metrosu
  • saldırı
  • patlayıcı
Tüm Dünya haberleri için tıklayın