900 aile taşınmaya başladı! İdlibliler yeni evlerine kavuştu

İçişleri Bakanlığı ve AFAD koordinasyonunda başlatılan “İdlib'in Yanındayız” kampanyası kapsamında inşa edilen 900 briket eve iç savaş mağdurları yerleşmeye başladı.

900 aile taşınmaya başladı! İdlibliler yeni evlerine kavuştu

Suriye'nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisinde yer alan sivil yerleşim yerlerine yönelik Esed rejimi ve müttefiklerinin saldırıları sonucu Kasım 2019'un başından beri yerlerinden edilen 750 bin sivil için İçişleri Bakanlığı ve AFAD koordinasyonuyla başlatılan briket evler projesi hızlıca ilerliyor.

STK'ların başlattığı "Bir Aradayız, İdlib'in Yanındayız" kampanyası kapsamında Deniz Feneri Derneği tarafından inşa edilen 900 briket eve iç savaş mağdurları yerleşmeye başladı. İnşası tamamlanan evlere iç savaş mağduru aileler yerleşmeye başladı.

ARTIK DAHA GÜVENDEYİZ

"İdlib'e Yuva Ol" sloganıyla duyurulan bir diğer kampanya, başta Türkiyeli bağışçılar olmak üzere dünyadan çok ciddi destek buldu. 39 metrekare genişliğinde 2 oda, tuvalet, banyo ve mutfak konseptinde tasarlanan evlerden Derhassan bölgesinde 198'inin inşası tamamlanarak iç savaş mağduru ailelere teslim edildi. Meshedruhin bölgesinde ise 702 evin teslimatı ise devam ediyor. İç savaşın mağdurları kavuştukları evlerinde kendilerini daha güvende hissettiklerini anlatttı.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın