Fashion Eskişehir Moda Tasarım Yarışması

Eskişehir'in ilk moda tasarım yarışması muhteşem bir defile ve ödül töreniyle tamamlandı ve Fashion Eskişehir ilk organizasyonu ile genç yeteneklerin kendileri gösterebileceği özel bir platform olduğunu ortaya koydu.

Fashion Eskişehir Moda Tasarım Yarışması

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Yenilikçi Geçmişin Gücü temasıyla Eskişehir Ticaret Odası tarafından düzenlenen Fashion Eskişehir Moda Tasarım Yarışması muhteşem finaliyle sona erdi. Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu'nun işbirliğinde düzenlenen yarışmanın ödül töreni ve defilesi Vehbi Koç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. İş dünyası, protokol, moda camiasının önde gelen isimleri ve benim de jüri olarak katıldığım defile öncesinde yarışma için hazırlanan kısa film gösterildi.

YARIŞMA MODA TASARIMINDA ESKİŞEHİR'İ HAREKETE GEÇİRECEK

Ece Vahapoğlu Alpay'ın sunuculuğunu üstlendiği törende konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir'in moda sektörüne katkı sağlayacağı önemli bir adım atmaktan dolayı heyecan ve gurur duyduklarını dile getirdi. Fashion Eskişehir Moda Tasarım Yarışması ile Eskişehir'i moda tasarımında da önemli bir yere getirebilmeyi amaçladıklarını belirten Güler, projeye Türkiye'nin dört bir yanından 340 genç modacının başvuru yaptığını ve 15 modacının finale kalma başarısı gösterdiğini kaydetti. Güler ayrıca Fashion Eskişehir Moda Tasarım Yarışması'na katkı sağlayan kuruluşlara, kurumlara, modaevlerine ve jüri üyelerine teşekkür etti.

DERECEYE GİRENLER HEM PARA ÖDÜLÜ HEM DE YURT DIŞINDA EĞİTİM HAKKI KAZANDI

Yarışmada finale kalan 15 yarışmacının tasarımları bir defileyle podyuma taşındı. Asil Çağıl'ın koreografisiyle gerçekleştirilen defile oldukça başarılı sunuldu. Yarışmada Prof. Cafer Arslan, Didem Taslan, Elif Gürkaynak, Emel Yıldırım, Emre Erdemoğlu, Emre Sarar, Eray Köseoğlu, Erol Albayrak, Gülay Kamaz, Gürdal Abacı, Hacer Özil, Cihan Nacar, İdil Demirel, Kerem Can Apaydın, Muammer Kapucuoğlu, Nazım Kanpolat, Nefise Karatay, Nilgün Okutan, Prof. Dr. Sedefhan Oğuz, Sema Güral Sürmeli, Ümit Temurçin, Sibil Çetinkaya, Dr. Öğretim Üyesi Şakir Özüdoğru ve Uğurkan Erez'in oluşturduğu jüri tarafından gelinlik, abiye ve gündelik kıyafet kategorilerinde dokuz yarışmacının tasarımı değerlendirdik.

ÜÇ KATEGORİDE 9 GENÇ MODACI DERECEYE GİRDİ

Jüri tarafından yapılan değerlendirmede, Fashion Eskişehir Moda Tasarım Yarışması Yarışması'nda gelinlik kategorisinde Umut Bakır birinci, Aytül Akdoğan Öneme ikinci, Özge Turunç üçüncü, Su Dura dördüncü, Buse Barlas beşinci oldu. Abiye kategorisinde Öztürk Yıkılmaz birinci, Özlem Yelekin ikinci, Kübra Öztürk üçüncü, İzel Sandıkçı dördüncü, Irmak Belen Esen beşinci oldu. Gündelik kıyafet kategorisinde ise Dilara Övet birinci, Gamze Şahin ikinci, Asena Kılıçarslan üçüncü, Fatıma Boyraz dördüncü, Asya Özden beşinci oldu. Yarışmada ilk üçe girenler para ödülünün yanı sıra yurt dışında staj ve eğitim almaya da hak kazandı.

Böylesi yeni ve başarılı bir projenin içerisinde olmaktan, destek vermekten mutluluk duyuyorum. İki gün boyunca bizler ile kusursuz ilgilenen tüm organizasyon ekibine ve özellikle Kerem Can Apaydın, Sedefhan Oğuz hocama ve değerli dostum Muammer Kapucuoğlu'na teşekkür ederim.

Tüm Cumartesi haberleri için tıklayın