Bu hafta ne yapsak? 20 Mart 2021 ajandası

Bu hafta ne yapsak? 20 Mart 2021 ajandası sizleri bekliyor. Bu kültür sanat etkinliklerini ajandanıza not edin.

Bu hafta ne yapsak" 20 Mart 2021 ajandası

ENDER EREN / endereren@gmail.com

RENKLİ ÇORAPLARLA FARKINDALIK YARAT

Yarın Dünya Down Sendromu Günü... Türkiye Down Sendromu Derneği, düzenleyeceği farkındalık hareketiyle farklı olmanın bir eksiklik olmadığının; herkesin farklı renkler gibi dünyanın vazgeçilmez bir parçası olduğunun altını çiziyor. Bu farkındalık hareketine, el ya da ayaklara giyilen farklı renklerdeki çoraplarla çekilen fotoğraflarınızı #rengimizbelliolsun etiketiyle sosyal medyada paylaşarak destek olabilirsiniz.

KALPLERE 'BAHARDA CAZ' RİTMİ

İş Sanat'ın izleyicisiz olarak kaydedilen konser, bugün saat 20.30'dan itibaren İş Sanat'ın YouTube kanalı ve internet sitesi üzerinden sezon boyunca izlenebilir. Trompet sanatçısı Şenova Ülker tarafından kurulan toplulukta, Ediz Hafızoğlu (davul), Kağan Yıldız (kontrbas), Ercüment Orkut (piyano), Bulut Gülen (trombon), Engin Recepoğulları (tenor saksafon), Serhan Erkol (alto saksafon) ve Barış Doğukan Yazıcı (trompet) yer alıyor. İş Sanat'ın daha önce yayına aldığı ve on binlerce izlenmeye erişen, Beatles'tan Charlie Parker'a uzanan repertuarları ile Genedos, gitarist Bilal Karaman ve Ece Göksu'nun swing projesi Bilal Karaman Swing Band ve Ece Göksu konserleri Youtube'dan Mayıs ayı sonuna kadar izlenebilir.

40. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ilk kez 1982 yılında bir sinema haftası olarak düzenlenen İstanbul Film Festivali, bu yıl 40. yaşını kutluyor. 1 Nisan'da çevrimiçi olarak başlayacak gösterimler, mayıs ve haziran aylarında çevrimiçinin yanı sıra sinema salonlarında ve açık hava sinemasında devam edecek. Festivalin ulusal yarışmaları 20-29 Mayıs, Uluslararası Yarışma ise 18-29 Haziran'da yapılacak.

AKBANK SANAT DANS ATÖLYESİ DEVAM EDİYOR

Akbank Sanat kültür sanat etkinliklerine "Akbank Sanat Evinizde" çatısı altında sosyal medya kanallarında devam ediyor. Dansçı Bengi Sevim Yörük ve Canan Yücel Pekiçten, müzisyen Hasan Yoksulabakan ve Ercan Coşkunile bir araya gelerek Hemzemin, Dinamik Doku ve Salınım başlıklı üç ayrı koreografik yapıda, izleyiciyi sesin ve hareketin bir araya geldiği farklı düzlemler ile buluşturuyor.

BORUSAN SANAT'TA 20. YÜZYILA TANIK OLUN

Çevrimiçi video platformu borusansanat.tv, ücretsiz konser kayıtlarıyla izleyicileri ile buluşmaya devam ediyor. Yarın saat 11.30'da, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın şefliğini yürütmekte olan Cemi'i Can Deliorman'ın konuk şef olarak BİFO'yu yönettiği "20. Yüzyılın İzinde" başlığını taşıyan konserde, geride bıraktığımız yüzyılın dönüm noktalarını belirleyen bestecilerden Stravinsky, Schönberg ve Ligeti'nin yapıtları seslendirilecek.

'BİR SU HİKAYESİ' KITLIK TEHLİKESİNE IŞIK TUTUYOR

National Geographic'in Finish işbirliğiyle ekranlara getireceği; İstanbul, Londra ve Cape Town'da çekilen, tüm dünyayı etkisi altına alacağı öngörülen su kıtlığını konu alan "Bir Su Hikayesi" belgeseli, aynı zamanda Dünya Su Günü olan 22 Mart Pazartesi saat 21.00'de National Geographic ekranlarında izleyicilerle buluşuyor.

Tüm Cumartesi haberleri için tıklayın