Evhamlı çatlak kurabiye nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta evhamlı çatlak kurabiye tarifi burada!

Evhamlı çatlak kurabiye tarifi ve malzemeleri merak ediliyor. Bugün haftanın final heyecanının yaşandığı günde lezzetli tarif seyirci karşısına çıkıyor. Kanal D'de ekrana gelen yemek yarışmasında gelinler ve kayınvalideler arasında mücadele devam ediyor. Peki, Evhamlı çatlak kurabiye nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta evhamlı çatlak kurabiye tarifi

Gelinim Mutfakta evhamlı çatlak kurabiye tarifi ekran başındaki izleyecilerin ilgi ile takip ettiği konulardan oluyor. Hafta içi her gün ekrana gelen yemek yarışmasında bir isim çeyrek altını kazanarak gün birincisi olacak. Peki, Evhamlı çatlak kurabiye nasıl yapılır? Haberimizin içerisinde evhamlı çatlak kurabiye tarifine ılaşabilirsiniz.

EVHAMLI ÇATLAK KURABİYE MALZEMELERİ

2 su bardağı un

2 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

Yarım su bardağı toz şeker

1 çay kaşığının ucu ile tuz

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 kahve fincanı kakao

Kurabiyeleri bulamak için

Yarım su bardağı pudra şekeri

EVHAMLI ÇATLAK KURABİYE NASIL YAPILIR?

Pudra şekeri haricinde tüm malzemeyi yoğurma kabına alın, tüm malzeme iyice karışana kadar yoğurun. Bir süre sonra hamur elinizde dağılmaya başlayacak ve yağını dışarıya atacak. Bu durumda sakın fazladan un eklemeyin. Hamuru toplayıp streç filme sarın, altına bir tabak koyarak buzdolabında minimum 2 saat mümkünse 1 gece dinlendirin. Pudra şekerini bir tabağa alın. Dinlenmiş hamurdan cevizden biraz ufak parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın ve pudra şekerine bulayın. 2-3 cm aralıklarla fırın tepsisine dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.

Gelinim Mutfakta haftanın birincisi kim? 17 Eylül Gelinim Mutfakta kim kazandı, kim elendi?