GastroAntep Festivali biber hasadıyla basladı

Gaziantep’in yerel lezzetlerini dünyaya tanıtmak için bu yıl ikincisi düzenlenen Gastronomi Festivali başladı. GastroAntep’in açılışı kapsamında 60 dönüm alanda biber hasadı yapıldı.

Dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden biri olma yolunda ilerleyen Gaziantep’te, 2. Uluslararası Gastronomi Festivali dün başladı. Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı iş birliğinde organize edilen festivalin açılışı Nurdağı İlçesi’ndeki 60 dönümlük alanda biber toplanarak yapıldı. 

‘BİBERİMİZ DÜNYA SOFRASINDA’

Etkinliğe katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “116 şehir arasında gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda Türkiye’yi temsil eden ilk şehiriz, lezzetin başkentiyiz” dedi. Kentteki biberlein şifa deposu olduğunu söyleyen Şahin “Biber zayıflatıyor, antioksidan etkisi var. Geçen yıl şehrimize gelen dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler bu lezzeti sofralarında kullanıyor” diye konuştu.

YEREL ÜRÜNLERİN KULLANILACAĞI TEK YARIŞMA 

Michelin yıldızlı şefler, tamamen yerel ürünler kullanarak workshoplar düzenleyecek. Dünyanın yalnızca yerel ürünlerle gerçekleştirilen tek gastronomi yarışması ‘Local Chef’ yapılacak. 

4 GÜNLÜK LEZZET ŞÖLENİ 

15 Eylül’e kadar devam edecek olan festivale 40 ülkeden ünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler ve gurmeler katılıyor.