Zuhal Topal'la Sofrada taze bakladan fava tarifi! Fava nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Zuhal Topal'la Sofrada taze bakladan fava tarifi merak konusu oldu. Bu haft gelinler yine en lezzetli yemekleri yaparak en yüksek puanı toplamaya çalışacak. Zuhal Topal, haftanın yemeğini fava olarak açıkladı. Ekran başındaki izleyenlerde Fava nasıl yapılır, malzemeleri neler? sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte tüm merak edilenler...

Fava tarifi, Zuhal Topal'la Sofrada ekrana geldi. Hafta içi her gün yayınlanan yapımda bu hafta gelinler, taze bakladan fava yapacak. Fox Tv'de yayınlanan yemek yarışmasında büyük mücadele sürüyor. Cuma günü bir isim 15 bin TL'yi kazanıyor. Peki, Fava nasıl yapılır, malzemeleri neler?

FAVA MALZEMELERİ NELER?

750 gr iç bakla

1 büyük kuru soğan

1 çay bardağına yakin zeytinyağı

1 tutam dereotu

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 (yarım) su bardağı su

FAVA NASIL YAPILIR?

Öncelikle tenceremize 1 litre suyu doldurup kaynatıyoruz kaynadıktan sonra yıkadığımız iç baklaları 10 dk pişirip süzüyoruz ardından baklaları kabuklarından ayıklıyoruz.

Baklaları ayıkladıktan sonra soğanımızı iri doğrayıp tenceremize alıyoruz zeytin yağını da ilave edip kavuruyoruz soğanımız kavrulunca ayıkladığımız iç baklaları ilave ediyoruz.

Yarım su bardağı suyunu ve tuzunu ekleyip ağzını kapatıp kısık ateşte suyunu hafif çekince baklalar ezilecek kıvama gelince altını kapatıp üzerine dereotunu ekleyip blendırda püre haline getiriyoruz borcama yayıp buzdolabına kaldırıp dinlendiriyoruz soğuduktan sonra servise hazır afiyet olsun.