Düzce'de 15 yıldır erkek kuaförlüğü yapan Serdar Gündüz, hem engellilerin hem de kendisinin zorlanması üzerine, yaptırdığı hidrolik sistemle engellileri tekerlekli sandalyeden inmeden tıraş edebiliyor.
Komşusunun oğlu bedensel engelli Eren Sevinç'i (17) küçük yaşlardan bu yana tıraş eden 39 yaşındaki kuaför Gündüz, engelliler için bir proje üretti.
Dükkanın girişine engelli rampası yaptıran Gündüz, kuaföre tekerlekli sandalyesi veya arabasıyla gelen engellileri, yerinden kalkmadan hidrolik sistemli ayarlanabilir platform sayesinde tıraş ediyor.
Dükkana gelen engellilere yüzde 50 indirim de sağlayan Gündüz, sistemin patent başvurusunu yaparak, isteyen her kuaföre bu projeyi ücretsiz verip tüm Türkiye'ye yayılmasını sağlamak istiyor.
"Türkiye'de örneği yok"
Oda başkanı olarak, engelliler adına yapılan bu örnek çalışmadan dolayı Gündüz'ü takdir ettiğini söyleyen Küründük, "Tüm engelli kardeşlerimiz burada normal tarifenin yanında yüzde 50 indirimle tıraş olabilecek. İnşallah bu proje Türkiye'ye örnek olur, bu güzel proje dalga dalga büyür. Kardeşime teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum." dedi.
"Meslektaşlarımla paylaşmak istiyorum"
"Komşum Eren, babası ile birlikte her zaman tıraş olmaya benim dükkanıma gelirler. Burada onların çektiği zorluğu hem yaşadık hem de gördük. Normal kuaför koltukları, engelli kardeşlerimiz için büyük problem oluyor. Engelliyi koltuğundan kaldırması, kuaför koltuğuna yerleştirmesi gerçekten zor oluyor. Bununla alakalı bir fikir ürettik, kendi çabalarımızla bir sanayi makinesini engelli koltuğunu çevirdik."
"Çok rahat etik "
"Bundan önce kaldırımlardan inip çıkması zorken arkadaşımızın bu projeyi hayata geçirmesi bizi çok mutlu etti. Birçok engelli kardeşimiz tıraş olmakta zorlanıyor, buranın hem rampası var hem ulaşımı kolay. Çok güzel oldu. Bu proje hayaldi, gerçekleşen bu hayal, en çok bizim işimize yarayacak. Allah razı olsun, bol kazancı olsun inşallah. Çok yakınınızda engelli bir birey olmadığı sürece bu zorlukları kimse bilemez. Bir engellinin normal tekerlekli sandalyeye indirilip bindirilmesi bile çok zorken bu şekilde bir sistemin olması çok güzel."
AA