ilk iftar sahur saat kaçta yapılacak?

İftar ve sahur saatlerini haberimizde sizler için derledik. İşte iftar ve sahur vakitleri... Ramazan İmsakiye'sine göre ilk sahur yani imsak vakti saat kaçta giriyor, ilk gün iftarı saat kaçta olacak?

En çok merak edilen konulardan biri de imsak vakti iftar ve sahur saatleri oldu. Bu yıl Diyanet 2017 Ramazan İmsakiye'yi yayınladı. Buna göre imsak vakti iftar ve sahur vakitleri belli olmuş oldu. Peki bugün 26 Mayıs Cuma iftar ve sahur saat kaçta? 1 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan ayı başladı. Binlerce müslüman oruç tutarak ibadetini yapıyor.. Şimdi herkes iftar saatinin gelmesini bekliyor. 

İL İL İMSAK VE İFTAR SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

SAHUR NEDİR?

Oruç tutacak kişilerin imsak vaktinden önce gece yedikleri yemeğe sahur denir. Sahur oruca dayanma gücü verdiğinden, sahura kalkmak müstehaptır. Hz. Peygamber, "Sahur yiyiniz; çünkü sahurda bereket vardır." buyurmuştur (Buhârî, Savm, 20; Müslim, Sıyam, 9). İftarda acele etmek, sahuru geciktirmek sünnettir. Ayrıca sahur vakti, duaların makbul olduğu vakitlerden biridir

Ramazan ayının önemi nedir?

Mübarek Ramazan ayı, çok şereflidir. Bu ayda yapılan, nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap, başka aylarda yapılan farzlar gibidir. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayda bir oruçluya iftar verenin günahları affolur. Cehennemden azat olur. O oruçlunun sevabı kadar, ayrıca buna da sevap verilir. O oruçlunun sevabı hiç azalmaz.

Bu ayda, emri altında bulunanların, işlerini hafifleten, onların ibadet etmelerine kolaylık gösteren âmirler de affolur, Cehennemden azat olur. Ramazan-ı şerif ayında, Resulullah, esirleri azat eder, her istenilen şeyi verirdi. Bu ayda ibadet ve iyi iş yapabilenlere, bütün sene bu işleri yapmak nasip olur. Bu aya saygısızlık edenin, günah işleyenin bütün senesi, günah işlemekle geçer.

Bu ayı fırsat bilmeli, elden geldiği kadar ibadet etmelidir. Allahü teâlânın razı olduğu işleri yapmalıdır. Bu ayı, ahireti kazanmak için fırsat bilmelidir. 

Kur’an-ı kerim, Ramazanda indi. Kadir Gecesi, bu aydadır. Ramazan-ı şerifte, iftarı erken yapmak, sahuru geç yapmak sünnettir. Resulullah bu iki sünneti yapmaya çok önem verirdi.

İftarda acele etmek ve sahuru geciktirmek, belki insanın aczini, yiyip içmeye ve dolayısıyla her şeye muhtaç olduğunu göstermektedir. İbadet etmek de zaten bu demektir.