Gelinim Mutfakta patates yatağında piliç nasıl yapılır? Patates yatağında piliç tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta'da bugün patates yatağında piliç günün yemeği seçildi. Ekranların en çok izlenen yemek yarışmasında mücadele her gün devam ediyor. Bir gelin bugün yaptığı patates yatağında piliç tarifine göre puan toplayacak. Peki, Gelinim Mutfakta patates yatağında piliç nasıl yapılır?

Kanal D'nin en çok izlenen yemek yarışması Gelinim Mutfakta'da bugün gelinler patates yatağında piliç yapacak. Birçok farklı tarifin ekrana geldiği programda bir isim günün sonunda çeyrek altını alacak.

PATATES YATAĞINDA PİLİÇ MALZEMELERİ

4 parça tavuk göğsü

Sıvı yağ

1 adet soğan

2 adet yeşil biber

2 adet kırmızı biber

Yarım yemek kaşığı salça

Tuz

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kekik

Yarım çay bardağı su

Patates yatağı için

4 -5 adet orta boy haşlanmış patates

1 yemek kaşığı tereyağ

1 su bardağı süt

Tuz

1 çay kaşığı karabiber

PATATES YATAĞINDA PİLİÇ NASIL YAPILIR?

Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü güzelce yıkayıp tencereye koyalım, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

Suyunu çekince yağı ekleyip bir kaç kez çevirelim sonra soğan, kırmızı biber ve yeşil biberi ilave edip karıştıralım.

Salçayı, tuzunu ve baharatları da ekleyelim yarım bardak suyu ilave edelim.

10-15 dakika daha kısık ateşte pişirelim.

Tavuk sotemiz hazır.

Patates püresi için haşlanmış sıcak patatesi güzelce ezelim içine tereyağ, süt ve tuzunu da ekleyip blenderla püre haline getirelim .

Karabiberi de ekleyip karıştıralım.

Servis tabağına Püremizi koyalım üzerine de tavuk soteden koyalım sıcak servis yapalım.