Kanal D'nin en çok izlenen yemek yarışması Gelinim Mutfakta'da bugün gelinler patates yatağında piliç yapacak. Birçok farklı tarifin ekrana geldiği programda bir isim günün sonunda çeyrek altını alacak.
4 parça tavuk göğsü
Sıvı yağ
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay bardağı su
Patates yatağı için
4 -5 adet orta boy haşlanmış patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
PATATES YATAĞINDA PİLİÇ NASIL YAPILIR?
Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü güzelce yıkayıp tencereye koyalım, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Suyunu çekince yağı ekleyip bir kaç kez çevirelim sonra soğan, kırmızı biber ve yeşil biberi ilave edip karıştıralım.
Salçayı, tuzunu ve baharatları da ekleyelim yarım bardak suyu ilave edelim.
10-15 dakika daha kısık ateşte pişirelim.
Tavuk sotemiz hazır.
Patates püresi için haşlanmış sıcak patatesi güzelce ezelim içine tereyağ, süt ve tuzunu da ekleyip blenderla püre haline getirelim .
Karabiberi de ekleyip karıştıralım.
Servis tabağına Püremizi koyalım üzerine de tavuk soteden koyalım sıcak servis yapalım.