İGA Roman çocukları sanatla buluşturdu

İstanbul Yeni Havalimanı (İYH) inşaatını gerçekleştirmek ve 25 yıl boyunca işletmesini yapmak üzere kurulan İGA’nın, havalimanına yakın mahallelerdeki Roman çocuklar için geliştirdiği projenin ilk aşaması, Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü’ne layık görüldü

SÜLEYMAN ŞEN-HABER MERKEZİ

TEMEL FOTOĞRAF EĞİTİMİ VERİLDİ

Bu yılbaşından itibaren havalimanı çevresindeki bölgelerin kalkınmasına yönelik sosyal yatırım programını hayata geçiren İGA,  Arnavutköy Tolga Eti İlköğretim Okulu ve Durusu Roman Derneği işbirliğiyle 3 aşamalı bir projeyi devreye soktu. Roman nüfusun yoğun olduğu Arnavutköy’e bağlı Durusu Mahallesi’nde 9-15 yaş aralığındaki çocukların sanatsal faaliyetlerle eğitim motivasyonlarının artırılmasını hedefleyen proje kapsamında 18 ilköğretim öğrencisine temel fotoğraf eğitimi verildi. Öğrencilerin yaptığı bu çalışmalar,  Durusu Roman Derneği Bahçesi ile İstanbul Uluslararası Topluluk Okulu (IICS) Büyükçekmece Kampüsü’nde sergilendi.

İlk aşaması başarı ile tamamlanan projenin ikinci aşamasında ise 30 öğrencinin katıldığı eğitimler düzenlenmeye başladı. 2017 yılına kadar devam etmesi hedeflenen bu eğitimlerde, öğrenciler İngilizce, sanat ve spor alanında öğrenim görecekler. Son aşamada ise sanatçıların işbirliği ile daha ileri seviye eğitimler organize edilecek. Bu kapsamda İstanbul Uluslararası Topluluk Okulu öğrencileri ve ağırlıklı olarak Romanların bulunduğu öğrenci grubu bir araya getirilerek kültürlerarası paylaşım olanağına sahip olacak.

70 ÇALIŞMAYA İMZA ATTIK

Projenin ilk aşaması ile Genç Liderler ve Girişimciler Derneği tarafından Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü’ne layık görülen İGA’nın Çevre ve Sürdürülebilirlik Direktörü Ülkü Özeren, İGA Sosyal Yatırım Programı kapsamında bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda 9 ana başlık belirlediklerini belirterek,  “ Şu ana kadar komşu ilçe ve mahallelerde okulların ve aile sağlığı merkezlerinin tadilatı, maddi durumu yeterli olmayan öğrencilerin temel ihtiyaçlarının karşılanması, öğrencilere yönelik eğitim programları işbirlikleri, interaktif kütüphanelerin kurulması, yerel istihdamın ve mesleki eğitimin teşvik edilmesi gibi 70’e yakın çalışmaya imza attık” dedi.


 
Programı duyurmalarından bir yıl geçmeden ödüle layık görülmüş olmanın  kendileri için gurur ve motivasyon kaynağı olduğunun altını çizen Özeren, “Dünyaca tanınan ve Birleşmiş Milletler nezdinde önemli projeler hayata geçiren geleceğin liderlerinin kurduğu Genç Liderler ve Girişimciler Derneği’nin, komşu mahallemizde yaşayan Roman gençlerimizin eğitime kazandırılmasına yönelik yaptığımız projeyi takdir etmesi çok anlamlı. Bu kararı aynı zamanda gençlerin kendi geleceklerine, kültürel zenginliğimize ve eğitimde fırsat eşitliğine sahip çıkılması olarak görüyoruz” diye konuştu.