Sanat dünyasıyla Dolmabahçe'de iftar! Sanatçılar medeniyetin lokomotifidir

Başkan Erdoğan, sanatçıların, sanatlarının ötesinde büyük bir misyonun sahibi olduklarını vurguladı.

Başkan Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda sanatçılarla iftarda buluştu. Kuru kuruya bir kalkınma hamlesi değil bir medeniyet ihyası peşinde olduklarını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

SANAT YÖNLENDİRİR

"Sanatçı toplumun aynasıdır, toplumun birikimi, zevki, derdi, hayali sanatçısını biçimlendirir. Türkiye, geçmişiyle bağlarını koparma anlayışının en büyük bedellerinden birini kültür ve sanat alanında ödemiştir. Közün üzerine ne kadar toprak atarsanız atın, maya sağlamsa içten içe yanmaya devam eder. Milletimiz sanatına, sanatçısına, sahip çıkarak bu yıkıcı ve kurak dönemi aşmasını bilmiştir."

GURUR DUYUYORUZ

"İnternet vasıtasıyla eserlerini tüm insanlığın beğenisine sunan sanatçılarımızla gurur duyuyoruz. İlhamını bu topraklardan, bu milletten, bu medeniyetten alan hiçbir sanat eseri başarısız olmayacaktır. Korsanla mücadeleden, telife sanatçılarımızın emeğine sahip çıkıyoruz. Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yeni binası, İstanbul'da AKM'yi açarak ülkemize dünya çapında sanat merkezlerini kazandırdık. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında en hayati görevlerden biri sanatçılarımıza düşüyor. Kültür ve sanatla taçlandırılmamış bir kalkınma hamlesi taştan, betondan ibaret olur. Biz kuru kuruya bir kalkınma hamlesi değil bir medeniyet ihyası peşindeyiz. Bunu da inşallah sizlerle birlikte başaracağız."

KÜLTÜRÜMÜZE KALICI İZLER BIRAKIYORLAR

Dolmabahçe Sarayı'nda sanatçılarla gerçekleştirilen iftar sonrası Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sanat camiamızın değerli isimleri ile iftar programımızda bir araya gelerek hoşsohbetli bir akşamı geride bıraktık. Eserleriyle gönüllere dokunan sanatçılarımız, başarılarıyla kültür ve sanat mirasımıza kalıcı izler bırakıyor" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ 5 YILI GERİDE BIRAKTI

16 nisan 2017'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin uygulanmasını sağlayan Anayasa değişikliği halk oylamasıyla kabul edildi. Milletin yüzde 51,41'i evet dediği yeni sistem Cumhurbaşkanının hem hükümet hem de devlet başkanı olmasını sağladı. 'Başbakanlık' makamı tarihe karıştı. Bakanlar Kurulu'nun yerini 'Cumhurbaşkanlığı Kabinesi' aldı.18 maddeyi içeren Anayasa değişikliği ile milletvekili sayısı 550'den 600'e çıktı. Milletvekili seçilebilme yaşı 25'ten 18'e indirildi. Parlamento üyeleri ile Cumhurbaşkanı seçimlerinin 5 yılda bir aynı gün yapılması kuralı getirildi. Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanının partisiyle ilişiğini kesmesi zorunluluğu da ortadan kalktı. Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildiği için ayrıldığı partisine 33 ay sonra geri döndü. 2 Mayıs 2017'deki törende attığı tarihi imza ile AK Parti'ye yeniden üye oldu. Halk oylamasından bir yıl sonra 24 Haziran 2018'de yapılan genel seçimlerin galibi Recep Tayyip Erdoğan oldu. Erdoğan, yeni hükümet sisteminin ilk Cumhurbaşkanı olarak tarihe geçti.