AK Parti ile medyada çeşitlilik arttı 

SETA, Türkiye’de basının kısıtlandığına yönelik taraflı değerlendirmeler yapıldığına dikkat çekti. 

HABER MERKEZİ

Türk basın sektörünün günümüzdeki durumuna ışık tutan “Türkiye’de Basın Özgürlüğü: Mitler ve Gerçekler” adlı kitap SETA yayınlarında çıktı. SETA İstanbul Genel Koordinatörü Doç. Dr. Fahrettin Altun, SETA Araştırmacıları İsmail Çağlar ve Turgay Yerlikaya tarafından kaleme alınan kitapta, Türkiye’deki basın özgürlüğünün tartışıldığı zemin ele alındı. AK Parti dönemi ile birlikte farklı düşüncelerin medyada temsil edildiği ve basın

 sektöründe çeşitliliğin artığının vurgulandığı kitapta, medya patronlarının bu gücü kullanma şekillerine de yer verilerek; Doğan Medya Grubu sahibi Aydın Doğan’ın elinde bulundurduğu medya ve ekonomi gücü ile siyasi bir aktör gibi davranmaya çalıştığı hatırlatıldı. 

YANLI RAPORLAR 

Kitapta ayrıca Türkiye hakkında raporlar hazırlayan uluslararası kuruluşlarının taraflı tutumlarına da dikkat çekildi. 

Gazetecilik yapmadılar

Kitapta ayrıca Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmaları süreci de irdelendi. Tutuklanmalar üzerinden Türkiye’nin uluslararası arenada itibarsızlaştırmaya çalışıldığı, gerekçe olan suçlamaların göz ardı edildiği hatırlatıldı.

YSK ve RTÜK baskısı var

Kitapta, YSK ve RTÜK’ün medyaya verdiği cezalara yer verildi. İki kurumun 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde verdiği yayın yasağı kararları nedeniyle meşruiyetlerinin tartışmalı hale geldiğinin altı çizilerek cezaların birçok yayın kuruluşunu zor durumda bıraktığına dikkat çekildi.