Tümörün yol haritasını nöronavigasyon çiziyor

Sağlık teknolojilerindeki ilerleme hız tanımıyor. Türkiye’deki beyin ameliyatlarında kullanılan nöronavigasyon, cerrahide hedeflenen lezyona en kısa ve güvenli yoldan minimal sapmayla yaklaşım sağlıyor. 

Arabalardaki navigasyon sistemi mantığıyla çalışan “Nöronavigasyon” cihazı, dokular korunarak beyindeki tümörlerden biyopsi alınmasını, hastalara en doğru teşhisin konmasını ve en uygun tedavinin uygulanmasını sağlıyor. Böylece operasyon öncesi hastanın patolojisine göre ameliyat planlaması ve stratejileri yapılabiliyor. İstinye Üniversite Hastanesi Beyin Cerrahı Doç. Dr. Gökhan Bozkurt AKŞAM’a konuştu: Nöronavigasyon cihazı beyindeki tümör ve lezyonların çıkarılması gerektiği açık ameliyatlarda kullanılıyor. 50 yaşında hastamızda bize geldiğinde çift görüyor, konuşamıyordu. Bu cihazla beynin derin kısımlarında birbiriyle bağlantılı/bağlantısız çok sayıda tümör tespit ettik. 

OPERASYON 45 DAKiKA SÜRÜYOR 

Doç. Dr. Gökhan Bozkurt, “Nöroronavigasyon sistemleriyle kafatasında büyük kemik açıklığı oluşturmadan biyopsi veya açık cerrahiler yapılabiliyor, tanı kolaylaşıyor ve hızlanıyor. Bu tip biyopsi amaçlı operasyonlar yaklaşık 45 dakika sürüyor. Bu teknolojiyi derin bölgelerdeki apselerin boşaltılmasında, Parkinson hastalığının cerrahisi tedavisinde kullanılıyor" dedi.